Inzicht in duurzaamheidsfacetten

Verwachtingen van duurzaamheid van mens en maatschappij

Hoewel klimaat bij alle pensioenfondsen op de agenda staat, is er nog veel werk te verzetten. In 2022 moeten de actieplannen voor het klimaatcommitment van de financiële sector aan het Nederlandse klimaatakkoord er zijn. Dit vraagt om beleidsvormgeving, zorgvuldige uitvoering en monitoring.

Pensioenfondsen zullen zich steeds meer moeten verantwoorden voor de impact van hun beleggingen
Piet Klop, Hoofd Verantwoord Beleggen bij PGGM

Als bestuurder of betrokkene is een volledig en actueel overzicht over alle facetten van duurzaamheid nodig om te zorgen dat je pensioenfonds bij blijft en de juiste kant op beweegt. 
Jaap van Dam, Principal Director Investment Strategy bij PGGM en voorzitter van de VBDO –

In één dag alles op een rij

SPO integreert dit jaar maatschappelijk verantwoord beleggen en ESG in diverse modules en eendaagse opleidingsdagen.

Nieuw in het aanbod is ESG in één dag voor SPO alumni: alle facetten van duurzaamheid die bij pensioenfondsen op tafel liggen worden in één dag volledig en systematisch op een rij gezet.

ESG in één dag kan ook als maatwerkprogramma voor uw pensioenfonds worden aangeboden. Interesse? Neem contact op met onze adviseurs op nummer 070-427 66 55.

Bomen is zilver, planten is goud

SPO plant een boom bij Trees for All* voor elke deelnemer aan de modules en masterclass:

*Deze actie loopt tot 31 augustus 2022

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom plant Trees for All bomen voor het leven. Voor mensen, dieren en natuur.