header

SPO lanceert SPO Perform

Innovatief leerplatform voor de pensioensector

SPO introduceert een innovatief leerplatform: SPO Perform. Een online, educatief platform waar pensioenfondsbestuurders en pensioenprofessionals kennis, nieuwe inzichten, actualiteiten en opinies in de vorm van microlearnings vinden. SPO Perform geeft fondsbestuurders en pensioenprofessionals de flexibiliteit om in te spelen op een specifieke kennisbehoefte. Betrouwbare en actuele informatie is snel, overal en altijd beschikbaar. En via elk device: pc, laptop, tablet of smartphone.

Met het leerplatform zet SPO een volgende stap in het gericht en continu ondersteunen van pensioenfondsbestuurders en pensioenprofessionals bij hun dagelijks werk.

Mark de Wijs, directeur SPO:

“De hoeveelheid informatie in de pensioenwereld neemt exponentieel toe. Denk aan nieuwe regelgeving en geschiktheidseisen maar ook aan FinTech. Met het microlearning platform stellen we pensioenfondsbestuurders en pensioenprofessionals in staat om doorlopend hun kennis up-to-date te houden. Microlearnings zijn korte leerervaringen in de vorm van video’s, checklists, good practices of online seminars. Het platform biedt deze korte, hapklare brokken kennis op het moment wanneer pensioenfondsbestuurders of pensioenprofessionals dat nodig hebben. Handig wanneer een bestuurder informatie zoekt ter voorbereiding van een vergadering over een specifiek thema of een professional terminologie wil opzoeken.”

Het microlearning platform is opgezet volgens de nieuwste leerinzichten. Bij de (door)ontwikkeling van het leerplatform werkt SPO nauw samen met aansprekende partijen. Organisaties zoals Cardano Risk Management, Netspar, NN Investments Partners, de Pensioenfederatie en Robeco ontwikkelen samen met SPO de microlearnings en waarborgen de kwaliteit ervan. Pensioenfondsen zoals forward (Kring van Unilever APF), Pensioenfonds KPN en Shell Pensioenfonds deelden in de ontwerpfase hun inzichten over actuele thema’s en ambities, waardoor het platform aansluit bij de behoefte van de pensioensector. In de testfase zijn ervaringen van gebruikers van deze fondsen gebruikt om het leerplatform te optimaliseren. De toegang tot alle microlearnings op het leerplatform verloopt via een abonnementsvorm. 

Pensioenfederatie

Gerard Riemen, directeur Pensioenfederatie:

“De Pensioenfederatie werkt samen met haar leden aan een toekomstbestendig kwalitatief goed en betrouwbaar tweede pijler pensioen in Nederland. Pensioenfondsbestuurders staan voor grote uitdagingen. Hoe om te gaan met deze uitdagingen, daarover bestaan verschillende visies. Om de discussie te kunnen aangaan over deze verschillende visies moet je als bestuurder blijven werken aan je geschiktheid. Dat betekent zowel je kennis onderhouden als ook leren van elkaar. Daarom is het goed dat SPO Perform actuele ontwikkelingen en concrete aanpakken vertaalt in korte kennisupdates.“

Meer informatie vindt u op www.spo.nl/spoperform. Bellen of mailen kan ook: (070) 427 66 55 of info@spo.nl

Lees meer over: Governance

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers