header

Nieuwe Masterclasses

Twee Masterclasses met een verfrissende kijk op de vraagstukken van vandaag en morgen: Masterclass Vermogensbeheer: ‘Modelbestuurder! en Masterclass Financiële strategie.

Dalende dekkingsgraden en ongekend lage renteniveaus halen dagelijks het nieuws. Meer dan ooit gaat veel aandacht uit naar het beheren van pensioenvermogen en risicomanagement. Om een goede invulling te kunnen geven aan uw verantwoordelijkheden als bestuurder helpt SPO u met twee nieuwe Masterclasses.

Masterclass Vermogensbeheer – thema: Modelbestuurder!

In deze Masterclass draait het om systemen en modellen, waarbij de nadruk ligt op ALM. Zijn de modellen u de baas of heeft u zelf nog iets in de melk te brokkelen? De Masterclass Modelbestuurder! geeft u nieuwe inzichten over de werking en functie van veelgebruikte modellen binnen vermogensbeheer en de belangrijkste onderliggende aannames. U leert hoe u ALM kunt inzetten om effectiever besluiten te nemen en te sturen. Én hoe u experts de baas kunt blijven. Meer informatie over deze Masterclass.

Masterclass Financiële strategie – Inzicht en sturen op basis van kasstromen

Een eendaagse Masterclass die u een verfrissende kijk biedt op de werkelijkheid. U leert met een andere bril naar uw pensioenfonds kijken, namelijk op basis van een financiële analyse van kasstromen. De focus ligt op de vraag wat de komende decennia de pensioenbetalingen zijn en in welke mate deze in balans zijn met de opbrengsten en kosten van de beleggingen. Na het volgen van de Masterclass heeft u een beter inzicht in de financiële kracht, aansturing en risico’s van uw pensioenfonds. Meer informatie over deze Masterclass.

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers