Hoe gaat u om met een onzekere toekomst?

Krijg grip op de transities in de pensioensector 

De pensioensector staat voor niet één, niet twee maar voor drie transities tegelijkertijd:  

  1. Stelsel-transitie: Van huidig naar nieuw pensioenstelsel  
  2. Digitale transitie: Van jaarlijkse UPO op papier naar 24/7-app  
  3. Duurzaamheidstransitie: Van financieel gedreven naar duurzaam pensioen  

Deze transities brengen de komende jaren niet alleen flinke uitdagingen, maar ook een onzekere toekomst met zich mee.  

Strategie baseren op scenario’s

Om grip te krijgen op deze onzekere toekomst is een op scenario’s gebaseerde strategie van belang. Hiermee voorzie je vroegtijdig relevante ontwikkelingen en kan je daar tijdig en proactief op reageren. Paul de Ruijter, Bedrijfskundige Ingenieur en Guest Lecturer aan Nyenrode Business Universiteit werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten en is betrokken geweest bij grote transities in verschillende sectoren, zoals de telecom- en de energiesector. Zijn inzichten en de lessen die uit deze transities te leren zijn, zijn van grote waarde voor de uitdagingen waar de pensioensector voor staat.   

Op het online leerplatform SPO Perform vertelt Paul de Ruijter hoe een strategie gebaseerd op scenario’s de pensioensector kan helpen bij de transities. Bekijk hier alvast een van zijn video’s waarin hij uitlegt hoe u de scenariomethode kan inzetten. 

Bereid je voor op de toekomst

Ontdek meer over scenario’s en strategie in de diverse microlearnings van Paul de Ruijter op SPO Perform. Nog geen abonnement op SPO Perform? Neem vrijblijvend een proefabonnement en maak de komende zes weken kennis met het platform.