header

Winnaars SPO Essayprijs 2016 bekend

Janneke van Gool (Syntrus Achmea) wint juryprijs en Geert Maessen (AZL) publieksprijs

Mooi nieuws voor Syntrus Achmea en AZL. Beide pensioenuitvoeringsorganisaties hebben een winnaar in hun midden. Janneke van Gool (Syntrus Achmea) wint dit jaar de vakinhoudelijke SPO Essayprijs 2016 en Geert Maessen (AZL) de publieksprijs.

Een onafhankelijke vakjury, die bestaat uit Emilie Schols van Schols & De Lange, Guus Wouters van PMT en Ellen van Amersfoort van PME, beoordeelde blind de genomineerde essays. Waar de jury dit jaar vooral op lette? Praktische toepasbaarheid, vernieuwende inzichten, persoonlijke visie en onderbouwing. Aspecten waar het essay Pensioen wordt begrijpelijker als het aansluit bij ons salaris van Janneke van Gool, productmanager bij Syntrus Achmea, prima aan voldeed. De jury riep haar unaniem uit tot winnaar.

Vernieuwend en toepasbaar

In haar essay betoogt Janneke dat je pensioen zó simpel moet maken dat je het niet meer hoeft uit te leggen. De insteek van haar essay is opzienbarend: koppel het pensioen aan de salarisstrook. Dat maakt pensioen makkelijker te begrijpen én toegankelijker. Het oordeel van de vakjury was helder: een heel goed idee en bovendien met een invalshoek die je niet elke dag in de krant leest. Jurylid Emilie Schols: “Het is vernieuwend en toepasbaar met een prima onderbouwing. Precies wat we verwachten van een goed geschreven essay.” Janneke wint met de juryprijs een diner en overnachting en bovendien een online artikel om haar essay in de spotlight te zetten.

Werkgever motiveren

Geert Maessen (AZL) wist met zijn essay Pensioen voor deelnemers dat regelen alle belanghebbenden samen! de publieksprijs in de wacht te slepen. Zijn overtuiging? Pensioenfondsen moeten de werkgever inzetten in de communicatie met deelnemers. Schols: “Een goed geschreven stuk en een prima idee. Maar het is wel een onderwerp waar al jaren zonder resultaat over wordt gepraat. Ik ben erg benieuwd welke ideeën Geert heeft om de werkgever te motiveren.” Geert wint met de publieksprijs een dinercheque.

Over het essay

Het essay is hét sluitstuk van de Leergang Collectieve Pensioenen en de Leergang Adviseur Collectieve pensioenen. Cursisten worden uitgedaagd zich te verdiepen in een actueel pensioenonderwerp, daar een mening over te vormen en er helder over te schrijven. Uit circa 200 inzendingen werden dit jaar zes essays genomineerd voor de SPO Essayprijs.

 

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers