Uitgelicht: nieuwe leden Raad van Advies

Melinda Rook, Harry Vossebeld en Don van der Steeg stellen zich voor.

Melinda Rook, Harry Vossebeld en Don van der Steeg stellen zich voor

Melinda Rook
“Een gepassioneerde beleggingsprofessional, zo kun je mij wel typeren. Na mijn ervaring als portefeuille manager bij een grote institutionele belegger wilde ik mijn wereld verbreden en maakte ik de overstap naar consultancy. Ik ben nu manager bij KPMG Advisory waar ik de pensioen- en verzekeringsbranche ondersteun bij vraagstukken over vermogensbeheer. Mijn expertise uit de beleggingswereld komt daar goed van pas.

In 2014 trad ik toe tot het bestuur van de vereniging VBA beleggingsprofessionals en in het nieuwe gefuseerde bestuur van CFA Society VBA Netherlands ben ik verantwoordelijk voor educatie. Dat dossier is mij op het lijf geschreven; met name permanente educatie vind ik heel belangrijk. Niet omdat het moet, maar vanuit een intrinsieke motivatie, vanuit jezelf. Ik vind continue aandacht voor leren ook bij de huidige tijd passen; het maakt dat je stabiel blijft in je vakgebied.

SPO is goed bezig om op een innovatieve manier permanente educatie voor de pensioensector vorm te geven, al zal ik in de Raad van Advies hier aandacht voor blijven vragen.”

Harry Vossebeld
“Een creatieve meedenker, zo zou ik mezelf willen omschrijven. Mijn rol als COO bij PGGM heb ik achter me gelaten en ik ga andere rollen, deels in de pensioensector, invullen. Ik kijk hierdoor intussen met meer afstand naar de pensioensector.

Voorheen zat ik namens PGGM in het Bestuur van SPO; nu mag ik in de Raad van Advies mijn aandeel leveren. Nog meer dan voorheen kijk ik niet alleen vanuit pensioendeskundigheid en het veranderende pensioenlandschap naar SPO. Ik wil ook vanuit andere en misschien wel verrassende invalshoeken mijn inbreng leveren, de buitenwereld naar binnen brengen om markt- en productontwikkelingen te vertalen naar adviezen over positionering, organisatieontwikkeling en digitalisering. Dat is waaraan ik wil bijdragen.

Ik draag SPO een warm hart toe. In een pensioensector waarop vaak wordt gemopperd, blijft SPO deskundig opereren en steeds oog houden voor hoe het nog beter kan. Ik help ze daar met plezier bij.”

Don van der Steeg
“Na pensioen met de paplepel ingegoten te hebben gekregen, leef ik nu mijn droom als manager strategie & innovatie bij PwC. Ik mag mij storten op grote maatschappelijke uitdagingen, waar pensioen er zeker een van is. Ik adviseer partijen in Nederland, maar ook de bredere EMEA-regio. Letterlijk van de Cariben tot aan Azerbaijan.

Daarnaast bekleed ik een aantal nevenactiviteiten, waaronder sinds kort ook de Raad van Advies bij SPO. Ook ben ik voorzitter van de werkgroep innovatie bij de Kring van Pensioenspecialisten, een denktank binnen de sector, en ben ik al jaren betrokken bij CNV Jongeren. Door deze brede betrokkenheid in de sector weet ik nieuwe verbindingen te maken en nieuwe zienswijzen in te brengen in de diverse gremia.

Mijn vaak unieke manier van naar problemen kijken, het vermogen om nieuwe ideeën ‘van nul naar één’ te brengen en het verbinden van mensen om zaken voor elkaar te krijgen, zijn een greep van de zaken die ik hoop bij te dragen aan SPO.”