StiPP focust op klimaatrisico’s

ESG staat hoog op de agenda bij Stichting Pensioenfondsen voor de Personeelsdiensten (StiPP). StiPP vindt het belangrijk dat het bestuur en verantwoordingsorgaan (VO) op de hoogte zijn van de relevante ontwikkelingen op dit gebied. Zij vroegen SPO een voorstel te doen voor de invulling van een themasessie.

De themasessie bestond uit een actieve, verdiepende sessie met Vincent van Bijleveld. De deelnemers hebben zich vooraf online voorbereid op de sessie met SPO Perform. Wij spraken Michel Schonis, bestuurssecretaris bij StiPP. Wat was zijn ervaring met de themasessie?

Michel Schonis: “ Met de wereldwijde aandacht voor ESG en het door DNB prominenter opnemen van de klimaat- en milieugerelateerde risico’s hadden het bestuur en het VO van StiPP behoefte aan een verdieping op het onderwerp klimaatrisico’s. Wij zijn in gesprek gegaan met SPO en hebben de wensen en aandachtspunten aangegeven. Dit is vertaald in een maatwerkprogramma waarvan de invulling werd gekoppeld aan ons eigen MVB-beleid.”

We hebben gekozen voor SPO om de hoge kwaliteit van de opleidingen en de aantoonbaarheid door een te behalen certificaat.

De toegevoegde waarde van SPO Perform
“Om het kennisniveau van de bestuurs- en VO-leden op gelijk niveau te brengen, is gekozen om vooraf de bijeenkomst voor te bereiden in SPO Perform. De specifieke informatie op het gebied van ESG & klimaat droeg bij aan verdieping op dit onderwerp.

Persoonlijk vind ik SPO Perform een prettig platform. Na mijn opleiding, geschikt worden op niveau A, haal ik hier nog veelvuldig informatie op.”

Docenten uit de praktijk
“De sessie met de docent, Vincent van Bijleveld, is zeer goed verlopen. De kracht van SPO is echt dat zij docenten hebben uit het werkveld, waardoor de informatie tailor made wordt gemaakt. Dit heeft bijgedragen aan de invulling van de behoefte van een verdere verdieping op het onderwerp klimaatrisico’s.“

Doorontwikkeling lesmateriaal
Leonie Tiel Groenestege – adviseur SPO: “Wij zijn erg blij dat StiPP de sessie zo positief heeft ervaren. Door de specifieke vraag om in te zoomen op het thema klimaatrisico’s wordt er nieuw lesmateriaal ontwikkeld dat wij vervolgens integreren in onze andere ESG programma’s. De docent heeft echt in samenspraak met StiPP het programma op hun wensen toegesneden. Dit werd erg gewaardeerd.”

Ook interesse in een maatwerkopleiding?
Heeft uw pensioenfonds ook behoefte aan meer verdieping op het ESG-onderwerpen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor een maatwerkprogramma bij uw fonds.