In twee dagen een overzichtelijk beeld bij het pensioenstelsel

Hoe zit ons pensioenstelsel in elkaar? Wat is pensioen eigenlijk en waarom gaan bestaande pensioenregelingen binnen enkele jaren over naar een nieuw pensioenstelsel? Wat is de historie, wat zijn de actualiteiten op dit moment en hoe zitten de regelingen en producten op hoofdlijnen in elkaar?

Wilt u meer weten over ons pensioenstelsel en bent u op zoek naar een laagdrempelige basiscursus die op hoofdlijnen meer vertelt over het stelsel? Dan is de introductiecursus pensioenen iets voor u. Robert van der Snoek, één van de docenten van de introductiecursus en werkzaam in het veld als productontwikkelingsmanager bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM te Zeist, vertelt meer over de cursus.

Robert van der Snoek: “De introductiecursus pensioenen is een korte interactieve (2-daagse) cursus waarin op hoofdlijnen de historie én actualiteit van pensioen, pensioenwetgeving, pensioenregelingen en pensioenproducten op hooflijnen wordt behandeld. Daarbij maken we gebruik van theorie, spelelementen, presentaties & casuïstiek. Al tijdens de cursus ontstaat inzicht en overzicht in het pensioenlandschap, pensioenomgeving, relevante partijen en belanghebbenden op deze markt. Na deze cursus bent u in staat om op basis van veel voorkomende begrippen, aspecten en kennis de hedendaagse pensioenvoorzieningen beter te duiden.

Actualiteiten aan bod: Wet Toekomst Pensioenen

Actueel is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) en de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Waarom is een nieuw pensioenstelsel nodig? Wat betekent de overgang voor deelnemers, werkgevers en andere belanghebbenden? De introductiecursus pensioenen praat u daarover bij.”

“Cursisten zijn vaak na afloop wel verrast over de hoeveelheid kennis en inzicht die in een korte tijd is opgedaan over een ogenschijnlijk niet altijd aansprekend onderwerp.”

Van klantcontact tot ICT – een breed scala aan deelnemers

Robert: “De introductiecursus pensioenen is geschikt voor iedereen die werkzaam is bij een pensioenuitvoeringsorganisatie, pensioenfonds of pensioenverzekeraar. Bijvoorbeeld bij het klantcontact, communicatie of andere ondersteunende diensten (zoals ICT, RISK, Finance e.d.). Maar ook voor werkenden bij een vakbond, hr-afdeling, belangenorganisatie, koepelorganisatie, overheidsinstantie op het gebied van arbeidsvoorwaarden en/of pensioenen of zich daar anderszins in wil verdiepen.”

Docenten uit de praktijk

De pensioencursussen van SPO worden verzorgd door ervaren pensioenprofessionals die behoren tot de top in hun vakgebied. Zij zijn didactisch geschoold en weten op enthousiaste en heldere wijze de lesstof met aandacht voor interactie en actualiteit over te brengen

Robert: “Door mijn werk als productontwikkelingsmanager bij PGGM ben ik betrokken bij verschillende grotere bedrijfstakpensioenfondsen. Daardoor ben ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van deelnemers, werkgevers en andere stakeholders bij de diverse pensioenfondsen.”

Zien we u binnenkort bij de introductiecursus pensioenen?

Deze cursus is bij uitstek geschikt als:

  • U nieuw in het vak bent of er al langer in zit en meer over het pensioenvak wil leren.
  • U op zoek bent naar een opstapje voordat u dieper in andere pensioenopleiding gaat duiken.
  • U de basiscursus al gedaan heeft en nu weer even wilt opfrissen, zeker met het oog op de ontwikkelingen rond het nieuwe pensioenstelsel.