Toetsingsgesprek bij DNB met succes doorlopen

Training blijkt goede voorbereiding.

Training blijkt goede voorbereiding

Bent u binnenkort aan de beurt voor een toetsingsgesprek met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB)? Veel kandidaat-bestuurders vinden dat een spannende belevenis. Immers, beoordeeld worden op geschiktheid voor een functie die u ambieert, is een moment waarop uw reputatie potentieel in het geding is. DNB toetst bovendien op directe geschiktheid; opleiden en inwerken moet dus plaatsvinden voorafgaand aan het toetsingsgesprek. Eens te meer reden om u goed voor te bereiden. 

De training Voorbereiding Toetsingsgesprek DNB is een unieke manier om het toetsingsgesprek te oefenen; een setting die anders maar moeilijk is na te bootsen. We vroegen enkele kandidaat-bestuurders naar hun ervaringen, die u hieronder kunt lezen. Bestuurders die de training volgden zijn onder meer enthousiast over de inhoud van de training, de kwaliteit van de docenten en de manier waarop de training met hen wordt geëvalueerd. We verwerkten de feedback en verbeterpunten die deelnemers ons gaven, waardoor de training nog beter is afgestemd op de praktijk.

Enkele reacties van kandidaat-bestuurders:

Misschien maakte mijn uitgebreide motivatiebrief wel het verschil.

Ik ben geschikt bevonden op basis van mijn dossier. Ik heb van de docenten goede tips gehad, vooral over het voortraject: het schrijven van een uitgebreide motivatiebrief et cetera. Misschien heeft dat wel het verschil gemaakt.

Een goede stok achter de deur.

Ik kwam er door verdiepingsvragen achter waar ik nog aan moest werken. Een goede stok achter de deur om me echt te gaan verdiepen in mijn eigen fonds.

Het werd duidelijk dat ik het gewenste niveau nog niet had.

Ik had in de voorbereiding helaas geen tijd meer voor een meerdaagse cursus. Mijn organisatie ligt onder een vergrootglas en de eisen voor een bestuursfunctie in mijn bedrijfstak zijn hoger dan gemiddeld. Ik ben helaas niet goedgekeurd. Niettemin is de training een erg accurate voorbereiding op het toetsingsgesprek.

De voorbereiding heeft me gesterkt in het vertrouwen dat ik het zou halen.

Altijd verstandig om je goed voor te bereiden op een dergelijk gesprek. Ik zou de training zeker aanbevelen aan medebestuurders.

Fijn dat ik na de training met de feedback aan de slag kon.

Ik ben niet op gesprek geweest, wel gebeld door DNB en goedgekeurd. De docenten vulden elkaar goed aan. Ook was het fijn dat ik met de feedback direct aan de slag kon.

Wilt uw ons advies? Bel dan met een van onze adviseurs: (070) 427 66 55 of mail naar info@spo.nl.

Meer informatie en direct inschrijven voor de training vindt u hier.