Effectief voorbereid op vergaderingen

BPMS regelt het met SPO Perform

Op één plek de benodigde vergaderstukken verzamelen en verspreiden. En door microlearnings te koppelen aan specifieke vergaderstukken en fondsdocumenten vooraf actuele kennis en verdieping van de vergaderonderwerpen mogelijk maken. BPMS is ermee gestart: zij zijn de eerste met een fondsspecifiek kanaal op SPO Perform waarin zij , zonder tussenkomst van SPO, (vergader)stukken uploaden en microlearnings koppelen aan vergaderstukken. Wij gaan in gesprek met BPMS, hoe ervaren zij deze nieuwe manier van werken en wat levert het hen op?

Sjoeke Fransen, bestuurssecretaris BPMS: “Wij waren allereerst op zoek naar verdere deskundigheidsbevordering van onze Vergadering van Afgevaardigden (het verantwoordingsorgaan van SPMS). Onze VvA bestaat uit ongeveer 70 afgevaardigden en 37 plaatsvervangers. Dat is een grote groep om voldoende deskundig te maken. SPO Perform is bij uitstek een pensioen leerplatform waarop men zelfstandig kennis kan vergaren. De afgevaardigden kregen op een eenvoudige manier toegang tot algemene pensioenmaterie. Zodat ze met meer deskundigheid de fonds specifieke informatie beter kunnen duiden.

Naast een platform voor deskundigheidsbevordering ontstond ook de wens voor een fondsspecifiek, afgesloten kanaal waarop wij zelf stukken kunnen uploaden en verspreiden. Samen met SPO hebben we zo een kanaal opgezet en ingericht op SPO Perform. Behalve dat we toegang hebben tot vele microlearnings, kunnen we onze vergader- en fondsstukken op een veilige manier digitaal toegankelijk maken. Daarnaast kunnen we voor meer algemene achtergrondinformatie direct vanuit de vergaderstukken verwijzen naar bestaande microlearnings.”

Door de werkwijze van BPMS verbind  je het leren aan het werkproces van de leden en bied je het leren aan daar waar op dat moment de leerbehoefte kan ontstaan – Leonie Tiel Groenestege, Learning consultant SPO –

Sjoeke Fransen: “Door de goede handleiding en fijne support van SPO kunnen alle BPMS-leden het kanaal goed vinden. Het inrichten zelf vergt iets meer oefening. De medewerkers van SPO Perform hebben ons daarbij goed ondersteund. Na een paar vergaderingen gaat dat geheel zelfstandig en razendsnel. Door onze wens ook de vergaderstukken digitaal te delen is een fondsspecifiek kanaal zeer aan te bevelen.”

De voordelen van een eigen fondskanaal op SPO Perform

  • Efficiënte voorbereiding van bestuursvergaderingen: Door goede voorbereiding gaat u sneller de diepte in tijdens de vergaderingen en verspilt u geen tijd aan het zoeken en vinden van bepaalde fondsstukken. Alles is namelijk op één plek beschikbaar
  • Bespaar tijd en start de vergadering direct met het gevraagde basisniveau dankzij compacte microlearnings waarmee u, op de voor u relevante vergaderthema’s, uw kennis actualiseert en verdiept.

Wilt u meer informatie over een abonnement op SPO Perform of heeft u al een abonnement maar bent u benieuwd naar een fondsspecifiek kanaal voor uw fonds? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 070-427 66 55 of via info-spo@nyenrode.nl. Of klik op onderstaande button voor een (proef) abonnement op SPO Perform.