Gap-analyse

  • Maatwerk

Gap-analyse

Als pensioenfonds wilt u klaar zijn om de uitdagingen van morgen aan te gaan. U wilt kunnen rekenen op de expertise in huis, de inhoud en het realiseren van de fondsambitie. Om samen te focussen op wat echt belangrijk is voor u.

Samen met u brengen we voor de specifieke context van uw fonds in kaart welke kennis en expertise er nodig is. Wat de huidige situatie is en welke stappen er nodig zijn om een eventuele kloof te dichten. Wij kijken hierbij breder dan naar kennis alleen: processen, systemen, cultuur en leiderschap zijn in onze ogen mede bepalend aan de performance van een fonds.

Aanpak

Met onze beproefde ontwikkelmethode gaan we samen door de volgende stappen:

  • We starten met een fonds- en omgevingsanalyse. Hiervoor zetten we diverse middelen in: deskresearch, vragenlijst en interviews
  • Hieraan voegen we inzichten toe van onze continue scan van trends in de sector
  • Dit zetten we af tegen het huidige geschiktheidskader en –niveaus en  bepalen eventuele aanvullend benodigde kennis en expertise
  • Dit resulteert in een actielijst waaraan we samen met u prioriteiten toekennen om tot speerpunten voor verdere ontwikkeling te komen
  • De speerpunten werken we verder uit en geven gerichte ontwikkeloplossingen mee. Zodat u een ontwikkelactieplan heeft op individueel en collectief niveau
  • Desgewenst geven wij graag (mede) invulling aan voorgestelde oplossingen.

Resultaat

Het resultaat is dat u grip heeft op de benodigde kennis en expertise voor het realiseren van uw fondsstrategie en -ambities. U geeft bewust richting aan de ontwikkeling van individuen en het collectief. U heeft focus op uw doelen en een optimale performance van het fonds.

Voor wie

De gap-analyse is voor het Bestuur en/of andere pensioenfondsorganen (VO/ BO, RvT) en/of organisatie als geheel inclusief bestuursbureau.

We hebben oog voor u, als individu, maar ook voor het grote geheel. Daarom doen we dit op individueel-, team- en organisatieniveau. En we kijken daarbij door een vooruitstrevende bril. Want alles wat we doen, ondersteunen we met innovatieve tools en systemen.

advies

Meer informatie?

Wij gaan graag in gesprek om u verder te adviseren en voor uw specifieke situatie een voorstel op maat samen te stellen.