Basisopleiding Pensioenen incl. Wtp

 • 5 september 2024
 • Opleiding

Basisopleiding Pensioenen

 • Optimale voorbereiding op uw rol als medewerker pensioenen
 • Specifieke aandacht voor het nieuwe pensioenstelsel
 • Ook mogelijk als maatwerk & incompany

De opleiding brengt u volledig op de hoogte van pensioenen. Na het afronden van de Basisopleiding Pensioenen begrijpt u de pensioensector en zijn omgeving en weet u welke actuele ontwikkelingen van invloed zijn op werkgevers en deelnemers. U kunt uw kennis direct toepassen. Zonder problemen legt u individuele deelnemers uit welke belangrijke levensgebeurtenissen van invloed zijn op hun pensioen. En niet te vergeten: u bent voortaan een gelijkwaardige gesprekspartner voor collega’s van andere afdelingen.

Voor wie

Pensioen is uw dagelijks werk. U krijgt vragen van individuele deelnemers over verschillende aspecten die hun pensioen raken. Het is voor u belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in de pensioensector. U bent direct of indirect betrokken bij de uitvoering van pensioenregelingen en werkt bij een pensioenfonds, pensioenuitvoerder of een verzekeraar.

Docenten

Onze docenten zijn specialisten in hun vakgebied die hun kennis en vaardigheden uit de praktijk op enthousiaste en begrijpelijke wijze aan u doorgeven zodat u zich verder kunt ontwikkelen.

Maatwerk voor uw organisatie

De Basisopleidingen Pensioenen bieden wij ook als maatwerk aan. Bijvoorbeeld als onderdeel van een introductieprogramma. Op basis van uw specifieke wensen maken wij voor uw organisatie een programma op maat. De cursus kan ook bij u in de organisatie plaatsvinden. Onze adviseurs adviseren u graag verder over de mogelijkheden. Neem contact op via info-spo@nyenrode.nl of T: 070 427 66 55.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies met onze ervaren opleidingadviseurs via onderstaande button. Of maak hier een afspraak voor een dag en tijdstip dat u uitkomt.

Programma

De Basisopleiding Pensioenen bestaat uit 6 bijeenkomsten en online leren. De opleiding is opgebouwd uit de volgende modules: 

 • Module 1: Pensioenstelsel 
 • Module 2: Ouderdoms- en partnerpensioen 
 • Module 3: Ouderdoms- en nabestaandenpensioen 
 • Module 4: Einde relatie 
 • Module 5: Uit dienst, afkoop, waardeoverdracht en arbeidsongeschiktheid 
 • Module 6: Veranderingen door de Wet toekomst pensioenen 

De brede mix van leermiddelen maakt het plezierig om te leren. U bereidt de lessen voor en toetst uw kennis in een online leeromgeving. In klassikale bijeenkomsten legt uw docent de theorie uit aan de hand van situaties in de praktijk. Uw werkpraktijk is immers de beste leerschool. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, actuele situaties en thema’s leert u de lesstof direct toe te passen. Zo haalt u het optimale uit uw opleiding en bent u goed voorbereid op het examen. De opleiding is volledig afgestemd op het beroepsprofiel Medewerker Pensioenen.

Na afronding van de opleiding kunt u:

 • Een goede invulling geven aan uw rol in de uitvoering van pensioenregelingen
 • Begrijpt u de context van de pensioensector met alle verschillende rollen hierin
 • Kunt u uitleg geven aan individuele deelnemers met betrekking tot de life-events en alles wat hierbij hoort

Diploma

Wanneer u de eindtoets heeft gehaald ontvangt u het diploma Medewerker Pensioenen.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs via onderstaande button. Of maak hier een afspraak voor een dag en tijdstip dat u uitkomt.

Planning & Investering

De Basisopleiding Pensioenen bestaat uit bijeenkomsten en online leren. U volgt 6 bijeenkomsten van 3,5 uur. Daarnaast besteedt u ongeveer 5 uur per bijeenkomst aan zelfstudie. U sluit de opleiding af met een (eind)toetsing op kennisopname. Na iedere klassikale bijeenkomst vallen er vragen vrij deze loopt door tot twee weken na de laatste bijeenkomst. Om een certificaat te ontvangen moet de kennisopname op minimaal 70% staan. Daarnaast moet je 80% van de klassikale bijeenkomsten hebben bijgewoond.

Basisopleiding Pensioenen incl. Wtp

Datum Planning Kosten Locatie
5 september 2024 €2.740,- BREUKELEN

Inbegrepen

 • Alle lesmaterialen
 • Locatiekosten
 • Avondarrangementen voor de lesdagen met onbeperkt, koffie, thee, water en een maaltijd

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs.