Aantoonbaar Vakbekwaam

  • Opleiding
  • Altijd aantoonbaar vakbekwaam als medewerker pensioenen 
  • Aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in het pensioenstelsel 
  • Efficiënt en op maat leren met behulp van herhalingsvragen en oefeningen

Als medewerker in de pensioenuitvoering heeft u veel pensioenkennis en bent u in het bezit van de juiste diploma’s. Maar ondertussen blijft de pensioenwereld volop in ontwikkeling. Het pensioenfonds of de uitvoerder waar u werkt moet dan ook regelmatig aantonen dat de collega’s over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken en deze blijven behouden. Het is daarom van groot belang om te blijven werken aan uw pensioenkennis. 

Hoe zorgt u ervoor dat u aan die eis voldoet? Met Aantoonbaar Vakbekwaam frist u uw kennis op en krijgt u aanvullende informatie over actuele pensioenontwikkelingen. 

Na het volgen van Aantoonbaar Vakbekwaam:

  • Pensioenkennis weer opgefrist;
  • Kent u de actuele ontwikkelingen in de pensioenwereld;
  • Kan u aantonen dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn.

Voor wie

U zet deze doorlopende educatie in als u uw vakkennis op het gewenste eindniveau heeft gebracht. Afhankelijk van het eindniveau volgt u Aantoonbaar Vakbekwaam voor Medewerker pensioenen of Aantoonbaar Vakbekwaam voor Specialist pensioenen

Aanpak

U gaat zelfstandig aan de slag in een online leeromgeving. Gewoon vanaf uw werkplek; op het werk of thuis. Iedereen volgt zijn eigen leerroute. In de online leeromgeving wordt de theorie kort herhaald, kunt u oefeningen maken en neemt u artikelen door over de nieuwste ontwikkelingen.  

Daarnaast maakt u gebruik van de MemoTrainer, een tool waarmee u met vragen kunt oefenen. Hiermee brengt u uw kennisniveau in kaart én oefent u verder met de kennis die u nog niet goed beheerst. Een leuke en efficiënte manier om uw pensioenkennis weer op te frissen.  

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs via onderstaande button. Of maak hier een afspraak voor een dag en tijdstip dat u uitkomt.

Programma

U gaat zelfstandig aan de slag in een online leeromgeving. Elk kwartaal wordt in de leeromgeving een centraal thema behandeld. Door het jaar heen wordt zo alle benodigde vakkennis weer een keer opgefrist en up to date gebracht.  

Binnen elk thema wordt ook aandacht besteed aan de wijzigingen in het kader van de Wet toekomst pensioenen.  

Via de MemoTrainer wordt gedurende de looptijd van het leertraject getoetst of uw kennis op het gewenste niveau zit. Uw kennisopname wordt uitgedrukt in een percentage. Als dit percentage aan het eind van het leertraject minimaal 70% bedraagt bent u weer aantoonbaar vakbekwaam.

Studiebelasting

Het leertraject Aantoonbaar Vakbekwaam duurt 4 weken per kwartaal. De gemiddelde studiebelasting is 2 tot 3 uur per kwartaal.  

Diploma   

Als uw kennisopname aan het eind van het leertraject minimaal 70% bedraagt heeft u aangetoond over voldoende actuele pensioenkennis te beschikken. U ontvangt dan een digitaal certificaat.  

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs via onderstaande button. Of maak hier een afspraak voor een dag en tijdstip dat u uitkomt.