header

Het uniform pensioenoverzicht verplicht versturen. Waarom?

Melvy Sahertian, APG

Met Molukse roots en een Limburgse tongval is Melvyn Sahertian (41) het toonbeeld van tegenstellingen. En dat geldt ook voor de conclusie van zijn essay. Bij APG is Sahertian weliswaar campagneleider UPO, maar op de vraag of het UPO verplicht verstuurd zou moeten worden is zijn antwoord kort en krachtig: nee. Een online, actueel pensioenoverzicht is volgens hem veel waardevoller.

Op de afdeling rechtenbeheer bij APG is Sahertian verantwoordelijk voor zowel het UPO als Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO). “Een leuke en gevarieerde baan”, vat hij zijn werk samen. Vooral het vele contact met andere afdelingen en klanten vindt hij prettig. Al merkt hij daarbij soms wel een verschil met zijn jongere collega’s. “Ik voel me niet oud, maar als ik hen in de weer zie met social media en nieuwe programma’s dan besef ik me regelmatig hoe belangrijk het is om bij te blijven. Om te blijven ontwikkelen en door te leren. Blijf je stil staan dan schiet je jezelf in de voet. Dan daalt je marktwaarde razendsnel en loop je achter de feiten aan.”

Sahertian is kortom niet iemand die rücksichtlos het oude bij het oude wil laten. “Ik zet me graag in voor inhoudelijk goede UPO’s die op de afgesproken datum verstuurd worden. Maar ik weet ook dat mensen niet per se vrolijk worden van een brief van het pensioenfonds in hun brievenbus. Het gros zal dit met zorg samengestelde document niet eens lezen. Er staat simpelweg te veel informatie in én het is niet geheel actueel. Bovendien willen mensen steeds vaker alles digitaal. Waarom zouden we deelnemers niet actief verwijzen naar MPO? We kunnen de pensioenaanspraken real time koppelen aan het betreffende pensioensysteem, waardoor het actueel is. We kunnen makkelijker doorlinken naar aanvullende, belangrijke informatie. En bovendien levert het een kostenbesparing op. Het is onze taak om deelnemers pensioenbewuster te maken. Maar dan wel op een manier waar de klant op zit te wachten.”

Lees hier het essay van Melvyn Sahertian

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases