header

Indexeren door anders te calculeren

Kim Hidding, voorheen TKP Pensioen

Van een studie theaterwetenschappen naar werken in de financiële sector. Kim Hidding (31) houdt wel van een avontuur. Maar als het op pensioenen aankomt, wil ze toekomstbestendigheid, stabiliteit en eerlijkheid. Zo onderzocht ze voor haar essay het voorstel van 50PLUS om de disconteringsvoet tijdelijk aan te passen om korting op pensioenen te voorkomen. Haar conclusie? De jongeren van nu zullen er de dupe van zijn.

Inmiddels is Hidding niet meer werkzaam in de pensioensector. Maar haar werk als pensioendeskspecialist bij TKP Pensioen heeft ze altijd met veel plezier gedaan. “Via mijn bijbaantje bij de Belastingtelefoon ben ik de financiële sector ingerold. En het heeft me altijd geboeid. Een complex begrip als pensioenen begrijpelijk maken voor pensioengerechtigden is een leuke uitdaging.” Nu kan het natuurlijk helpen dat Hidding naast theaterwetenschappen ook communicatie heeft gestudeerd.

De Groningse is sowieso van veel markten thuis. “Van The Rolling Stones tot Rammstein en van Lowlands tot Oerol. Ik ga graag naar het theater, dansvoorstellingen of concerten en heb een brede smaak.” Maar afwisseling is wel een constante te noemen in haar leven. “Ik werk nu bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in de subsidies. Een andere, maar leuke tak van sport. Wel zorg ik er in mijn vrije tijd voor dat ik iets met mijn handen doe naast al dat hoofdwerk. Sportief ben ik niet dus ik ben ’s avonds en in het weekend vaak in de weer met zilver en een brandertje om op aanvraag voor familie en vrienden ringen, oorbellen of kettingen te edelsmeden.”

Daarnaast houdt Hidding tijd over om ook het nieuws in de gaten te houden. Zo viel haar oog op het wetsvoorstel van 50PLUS. “In de media staan regelmatig artikelen over het korten van pensioenen. Maar tegelijkertijd berichten ze dat er ‘nog nooit zoveel geld in de kassen van pensioenfondsen’ is geweest. Dit komt door de huidige, lage rentes. 50PLUS stelde daarom voor om de rente tijdelijk aan te passen zodat er niet gekort hoeft te worden. Dat heeft voordelen maar helaas ook nadelen, zo blijkt uit mijn essay”, vertelt Hidding. “Reken je verder door dan blijkt dat toekomstige generaties tot 30 procent minder pensioen kunnen ontvangen. Dit valt natuurlijk niet te rechtvaardigen. Pensioen is er voor iedereen. Oud én jong.”

Lees hier het essay van Kim Hidding

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases