header

Grensoverschrijdend pensioenregister; help de grensarbeider en de wereldreiziger overzicht te krijgen over hun pensioen!

Remco Reiners, AZL

Rondtrekken door Andalusië of in een uur tijd van woestijn naar naaldbossen rijden in Noord-Amerika. Remco Reiners (30) bevindt zich graag in het buitenland. Niet vreemd dus dat de senior medewerker business support uit Maastricht zich in zijn essay het lot van grensarbeiders en wereldreizigers aantrekt. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook wereldarbeiders overzicht krijgen over het opgebouwde pensioen?”

Bijna 3 jaar is Remco nu werkzaam bij AZL in Heerlen en inmiddels noemt hij de pensioensector ‘dynamisch, uitdagend en interessant’. Maar dat was in zijn studietijd wel anders. “Pensioen stond ver van me af. En ik was er dan ook van overtuigd dat het een stoffige sector zou zijn”, zegt Remco. “Niets is echter minder waar. De ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen continu interessante onderwerpen op je bordje. We zijn dagelijks met verandering en optimalisatie bezig en de projectkalender is altijd goed gevuld.”

Toch spendeert Remco daarnaast ook nog een aantal uur per maand aan de Zuyd Hogeschool van Maastricht. Als tweede examinator voor afstudeerscripties van international business-studenten. “Ook daar richt ik me dus graag op het internationale aspect”, lacht Remco.

“Tijden veranderen. Vroeger bleef je je hele leven voor één werkgever werken, maar dat is voor de jongere generatie ondenkbaar. En de arbeidsmarkt blijft allang niet meer binnen de landsgrenzen. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen deelnemers waarvoor grensoverschrijdend pensioen een belangrijk onderwerp is. Hoe zorgen we ervoor dat zij weten hoeveel pensioen ze in totaal hebben opgebouwd?”

Het Track and Trace your pension in Europe (TTYPE)-consortium ziet heil in een Europees Pensioenregister (EPR) voor alle Europese lidstaten.

“Ik vraag me echter af of dat op die schaal wel direct haalbaar is. Waar Nederland en België al een Nationaal Pensioenregister (NPR) hebben, moet Duitsland dit bijvoorbeeld nog ontwikkelen. Een Europees register is een positieve impuls voor de arbeidsmobiliteit van werknemers. Maar een project als het EPR kan beter kleinschalig en regionaal opgepakt worden. Bijvoorbeeld in eerste instantie gezamenlijk door Nederland, België en Duitsland. Vervolgens kan het dan als een olievlek uitbreiden en kunnen aangrenzende landen aansluiten. Reizen doe ik graag ver weg, maar een project als dit kan beter dichter bij huis gestart worden.”       

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases