De toekomst van het pensioenstelsel: meer maatwerk?

Levi Renneberg, AZL

De maatschappij is veranderd en mensen willen meer en meer keuzevrijheid. Ook in hun pensioen. Vandaar dat het pensioenstelsel meer maatwerk aan deelnemers zou moeten bieden. Hoe? Door het (breder) toepassen van flexibele pensioeninleg, modulaire pensioenregelingen en individuele beleggingsstrategieën, stelt Levi Renneberg in zijn essay. 

Lees hieronder wat leidinggevende Tammy Keulers vindt van Levi's essay en diens nominatie.

"Een interessant, goed bedacht en actueel onderwerp", zegt Tammy. "De Leergang Collectieve Pensioenen zien wij als een belangrijk moment om de pensioenkennis op te frissen en te verdiepen. En het schrijven van de essay draagt absoluut bij aan het vormen van een visie en eigen standpunt."

"Leuk dat Levi zijn kwaliteiten nu ook met een nominatie voor de SPO Essayprijs beloond ziet. Op intranet, in de nieuwsbrief en tijdens de weekstart hebben we daar uiteraard aandacht aan besteed."

Opleiding en ontwikkeling heeft bij AZL een belangrijke plek. "Alle medewerkers volgen de basisopleiding pensioenen en doen na twee jaar de vervolgcursus. Ook als ze slechts een deel van het proces onder hun hoede hebben. De juiste basiskennis is belangrijk voor goede communicatie met klanten én om breder te kunnen kijken naar de invloed van dit proces op andere processen", legt Tammy uit.

"Bovendien geloven wij dat training on the job het beste kan gebeuren als de basiskennis onder de knie is. Kortom, we proberen medewerkers doorlopend van genoeg studiemateriaal in verschillende verschijningsvormen te voorzien."

"Wat we doen als Levi de SPO Essayprijs 2017 wint? Dan moet er natuurlijk Limburgse vlaai komen!", lacht Tammy. “En omdat we met de afdeling graag aandacht besteden aan dingen die goed gaan en leuk zijn, zou dat een mooie gelegenheid zijn om hem eens in het zonnetje te zetten."