header

Van bestuurlijk Geschikt naar bestuurlijk Ervaren op niveau B

Intensieve verdieping en werken aan countervailing power

De pensioenmaterie is complex en het speelveld waarop u als bestuurder of beleidsbepaler opereert, is voortdurend in beweging. In die complexe en onrustige omgeving wordt meer dan ooit een beroep gedaan op uw inzicht en vermogen als bestuurder zich aan de veranderende omstandigheden aan te passen. Hoe blijft u in control? Door uw kennis te verdiepen en te werken aan uw countervailing power. Zodat u bent toegerust om actief sturing te geven aan uw organisatie en optimaal bij te dragen aan de doelen en ambities van uw fonds. 

Het leertraject ‘Van Geschikt naar Ervaren op niveau B’ biedt u de optimale verdieping en helpt u te werken aan continue geschiktheid. U krijgt scherper inzicht in het beleid van uw eigen pensioenfonds en de context daarvan, leert een actieve gesprekspartner te zijn voor adviseurs en ontwikkelt grip op actuele ontwikkelingen. U volgt een persoonlijk traject waarbij uw eigen pensioenfonds centraal staat. 

Het gewenste ervaringsniveau bereiken

Uw leertraject start altijd met een intake, waarin we samen kiezen voor het meest effectieve leerpad voor het gewenste ervaringsniveau. De invulling is afhankelijk van uw achtergrond, ervaring, uw rol binnen het bestuur en de situatie van uw pensioenfonds. 

Net als in leertraject Geschikt worden op niveau A zetten we voor een optimaal eindresultaat zowel online als klassikale leermiddelen in. De digitale leeromgeving daagt u uit uw eigen pensioenfonds beter te doorgronden. Tijdens de klassikale bijeenkomsten helpt de docent uw inzichten verder te duiden. U krijgt handvatten om de gewenste situatie voor uw pensioenfonds te bepalen en de weg daarnaartoe. Gelijkende fondsen of functies gaan in groepen aan de slag waardoor u ruimschoots van elkaar kunt leren. 

Verdiepende modules

Van bestuurlijk Geschikt naar bestuurlijk Ervaren op niveau B bestaat uit vijf verdiepende modules. De modules sluiten aan bij de verschillende commissies, maar het is belangrijk integraal op alle gebieden niveau B te bereiken.

Aantoonbaar ervaren

Het leertraject Van Geschikt naar Ervaren op niveau B heeft van CPION het predicaat Registeropleiding BDP ontvangen. Na het afronden van uw persoonlijke traject en het succesvol voltooien van de opdrachten ontvangt u een SPEN-gecertificeerd diploma.

Met dit diploma bent u aantoonbaar ervaren voor een bestuursfunctie in de collectieve pensioensector. U kunt een professionele en verantwoorde invulling geven aan uw rol als bestuurder of medebeleidsbepaler.

Aanvullende informatie

Voor wie
U bent bijvoorbeeld:

  • pensioenfondsbestuurder
  • niet-uitvoerend pensioenfondsbestuurder.
Prijzen 2020

De prijs per module bedraagt € 2.860 met uitzondering van de module Vermogensbeheer & beleggingsbeleid en de module Boardroom dynamics. Deze modules zijn anders van opzet. De prijs van de module Vermogensbeheer & beleggingsbeleid bedraagt € 3.940. De prijs van module Boardroom dynamics is € 3.295.

De prijzen van de modules zijn vrij van btw, en inclusief lesmateriaal, toegang tot SPO Perform, koffie/thee, lunches en diner op de eerste dag van de klassikale bijeenkomsten.

Optioneel
U kunt een overnachting bij ons boeken voor € 115.

Data
Een uitgebreid en actueel overzicht van de startdata van de modules en de bijbehorende data van de klassikale bijeenkomsten vindt u hier. De startdatum is de datum waarop het online gedeelte van de module start.

Diplomabepalingen
Meer informatie over de diplomabepalingen van de governance leerlijn Van bestuurlijk Geschikt naar bestuurlijk Ervaren op niveau B vindt u hier (pdf).

SPO Perform

Online leerplatform met betrouwbare en actuele kennis voor de dagelijkse praktijk

Bekijk de mogelijkheden

Andere interessante trajecten

Aanvullend op niveau B