Opleiding Pensioendeskundige voor overheid en onderwijs

Adequate pensioeninformatie 

Dagelijks krijgt u vragen van uw collega's over hun ABP-pensioen en u wilt hen gericht kunnen informeren. U werkt bij de overheid of in het onderwijs en u wilt uw kennis over en inzicht in de ABP-pensioenregeling en de daarmee samenhangende sociale zekerheid vergroten. Dan is de Opleiding Pensioendeskundige voor overheid en onderwijs iets voor u. 

Na het volgen van de opleiding kunt u zelfstandig en zonder enige moeite de vragen van uw collega's over het ABP-ouderdomspensioen en de ABP-nabestaandenvoorzieningen beantwoorden. U beschikt over diepgaande kennis, inzicht en vaardigheden om te kunnen adviseren en beslissen over pensioenvragen bij bijvoorbeeld ziekte en arbeidsongeschiktheid of bij het veranderen van pensioenfonds. 

Opzet en duur

De opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten van één dag, waaronder een examentraining. Naast deze bijeenkomsten besteedt u ongeveer 6 uur per bijeenkomst aan zelfstudie.

Examen

U sluit de opleiding af met een schriftelijk examen en een praktijkopdracht. Voor beide examenonderdelen moet u zich apart inschrijven.

 

Data, locaties en prijzen

Opleiding Pensioendeskundige voor overheid en onderwijs
Op 9 april 2020 voor €2205

  • Inbegrepen: Opleiding Pensioendeskundige Overheid en Onderwijs, start online leren 9 april, eerste klassikale bijeenkomst op 23 april 2020
  • Inbegrepen: Lesmateriaal, lunch, koffie en thee.

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

De Opleiding Pensioendeskundige voor overheid en onderwijs is een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau waarin de volgende onderdelen van de ABP-pensioenregeling uitgebreid aan de orde komen:

  • de voorzieningen binnen het stelsel bij ouderdom, overlijden en arbeidsongeschiktheid en de plaats van de pensioenregeling daarin
  • advisering rondom hiaten in de pensioenvoorzieningen
  • pensioenberekeningen 
  • vragen en casuïstiek met betrekking tot regelgeving

Bekijk hier het lesrooster met alle lesdata van de Opleiding Pensioendeskundige voor overheid en onderwijs.

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies? Laat dan uw telefoonnummer achter. Wij bellen u.