header

Opleiding Collectieve Pensioenen

Goede start in pensioenuitvoering

Pensioen is uw dagelijks werk. U krijgt vragen van individuele deelnemers over verschillende aspecten die hun pensioen raken. Het is voor u belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in de pensioensectorU bent direct of indirect betrokken bij de uitvoering van (collectieve) pensioenregelingen en werkt bij een pensioenfonds, pensioenuitvoerder of een verzekeraar. 

Na het afronden van de opleiding bent u volledig op de hoogte van collectieve pensioenen. U begrijpt de pensioensector en zijn omgeving en weet welke actuele ontwikkelingen van invloed zijn op werkgevers en deelnemers. U kunt uw kennis direct toepassen. Zonder problemen legt u individuele deelnemers uit welke belangrijke levensgebeurtenissen van invloed zijn op hun pensioen en u berekent pensioenaanspraken op een duidelijke manier. En niet te vergeten: u bent voortaan een gelijkwaardige gesprekspartner voor collega’s van andere afdelingen.

Opzet en duur

Een brede mix van leermiddelen maakt het plezierig om te leren. U bereidt de lessen voor en toetst uw kennis in een online leeromgeving. In klassikale bijeenkomsten legt uw docent de theorie uit aan de hand van situaties in de praktijk. Uw werkpraktijk is immers de beste leerschool. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, actuele situaties en thema’s leert u de lesstof direct toe te passen. Zo haalt u het optimale uit uw opleiding en bent u goed voorbereid op het examen. 

Afbeelding

De opleiding bestaat uit 9 bijeenkomsten van 3,5 uur. Naast de bijeenkomsten besteedt u ongeveer 5 uur per bijeenkomst aan zelfstudie. U sluit de opleiding af met een examen. De Opleiding Collectieve Pensioenen is volledig afgestemd op het beroepsprofiel Medewerker collectieve pensioenen. Als u slaagt voor het examen ontvangt u het diploma Medewerker collectieve pensioenen. 

Data, locaties en prijzen

Opleiding Collectieve Pensioenen
Op 3 september 2020 voor €2600
Locatie: BCN Utrecht (Daltonlaan)

  • Inbegrepen: Lesmateriaal, een maaltijd, koffie en thee.
  • Inbegrepen: Opleiding Collectieve Pensioenen

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

Examen

De opleiding bestaat uit de volgende modules: 

  • Module 1: Pensioenstelsel
  • Module 2: Met ouderdomspensioen
  • Module 3: Nabestaande of einde relatie
  • Module 4: Uit dienst, afkoop en waardeoverdracht
  • Module 5: Arbeidsongeschiktheid

Bekijk hier het lesrooster met alle lesdata van de Opleiding Collectieve Pensioenen.

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies? Laat dan uw telefoonnummer achter. Wij bellen u.