header

Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen

Expert in pensioen

U bent senior adviseur of beleidsondersteuner en u wilt uw kennis van pensioenthema’s uitbreiden en uw adviesvaardigheden verder ontwikkelen. U werkt bij een pensioenfonds, pensioenuitvoerder of andere aanbieder van collectieve pensioenregelingen.

De Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen biedt de perfecte aansluiting op uw werkpraktijk. In deze post HBO-opleiding komen actuele pensioenthema’s uit de praktijk aan bod. U doet diepgaande en specifieke kennis op over het collectieve pensioen in de tweede pijler. Aan de hand van casuïstiek toetst u uw kennis aan de praktijk en oefent u in u uw rol als adviseur.

Na het volgen van de Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen heeft u kennis over en inzicht in de belangrijkste facetten van collectieve pensioenen. U kunt die kennis toepassen en adviseert op het hoogste niveau over collectieve pensioenen in het algemeen en over diverse aspecten van pensioenregelingen in het bijzonder.

Opzet en duur

De Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 dag en 1 bijeenkomst van een halve dag. Daarnaast besteedt u ongeveer 4 uur per bijeenkomst aan zelfstudie. De kosten bedragen € 8.475 vrij van btw.

Tijdens de opleiding werkt u in groepsverband aan een integratiecase die u aan het eind van de opleiding presenteert aan een panel van deskundigen. Het resultaat telt mee voor het examen. U schrijft ook een beleidsnotitie; het tweede onderdeel van het examen. Beide examenonderdelen zijn inbegrepen in de opleiding.

Data, locaties en prijzen

Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen

Examen

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies? Laat dan uw telefoonnummer achter. Wij bellen u.