header

Jubileumeditie: 10 jaar SPO Connects

SPO Connects bestaat 10 jaar. Daar staan we op 7 februari graag bij stil. Vandaar dat we u deze bijzondere bijeenkomst gratis aanbieden. Op deze SPO Connects-bijeenkomst laten we het licht schijnen op ontwikkelingen in digitale technologie. U maakt bovendien kennis met het microlearning platform van SPO dat leren op elk gewenst moment gemakkelijk maakt. 

7 februari 2018 - Ontwikkelingen in digitale technologie

We kunnen er niet omheen: razendsnelle ontwikkelingen in digitale technologie raken ook de pensioensector. Hoe kunnen we gebruik maken van deze ontwikkelingen en met digitale technologie de dienstverlening aan onze deelnemers verbeteren? Kunnen nieuwe technologische ontwikkelingen ons bijvoorbeeld helpen bij de overgang naar een nieuw pensioencontract?

Hoogste tijd voor SPO Connects om het licht te laten schijnen op de stand van zaken. Bovendien staan we stil bij wat digitale technologie voor u persoonlijk betekent. Wat is uw rol bij het toepassen van technologische trends en hoe zorgt u ervoor dat u uit de enorme overload aan data de juiste kennis vergaart?

En niet te vergeten: u staat voor de uitdaging om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te implementeren in uw bestuursprocessen. De technologie wordt nu ingeregeld in de sector, maar wat doet u bij incidenten?

Op al die onderwerpen en vragen zoomt SPO Connects op 7 februari in. Op een manier die u van SPO Connects gewend bent: zonder pasklare antwoorden, maar mét stof tot nadenken.
U leert van best practices en krijgt deze middag vanuit diverse invalshoeken nieuwe inzichten en praktische handvatten aangereikt.

Programma

  Deze speciale bijeenkomst begint twee uur eerder dan u gewend bent
   

Datum

woensdag 7 februari 2018

Tijd

14.00 uur – 18.00 uur
(vanaf 18.00 uur netwerkbuffet, daarna filevrij naar huis)

Locatie

Hotel NH Den Haag

 

14.00 uur

Ontvangst

   
14.30 uur 

Opening, 10 jaar SPO Connects
Mark de Wijs, directeur SPO

   

 

FinTech in de pensioenwereld PensionTech!
Wim Koeleman, partner PwC (verantwoordelijk voor de Pensioenadvies-praktijk)

Het verlagen van uitvoeringskosten en het persoonlijker maken van dienstverlening zijn belangrijk en urgent voor de pensioensector. Wat zijn uw strategische opties en hoe kunt u succesvol gebruikmaken van technologie en innovatie (FinTech)? Wim Koeleman verkent graag samen met u de verschillende scenario's en de mogelijkheden om in de toekomst wendbaar te blijven reageren op de invloed van technolgische ontwikkelingen.

   
 

Permanente geschiktheid en innovatiekracht
Tom Smits, leader Learning Consultants SPO

Binnen en buiten uw rol als bestuurder is sprake van een data-overload die alleen maar toeneemt. En uw tijd is schaars. Nieuwe ontwikkelingen en toenemende complexiteit vragen om nieuwe kennis én opleiden kost tijd. Welke rol kan technologie spelen? Hoe ver is de techniek nu? Welke verwachtingen mogen we dan van leeroplossingen hebben en hoe werkt ons brein eigenlijk? En welke andere factoren spelen een rol? Vanuit leermethoden én voorbeelden van andere sectoren verkennen we scenario's voor de toekomst van leren in de pensioensector.

   
  Pauze met snack
   

 

Blockchain
Hidde Terpoorten, Blockchain Lead at APG en Peter Bannink, Manager Outsourcing & Innovation Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Wat kan blockchain betekenen in de pensioensector? APG en PGGM zijn aan het experimenteren of blockchain een nieuwe basis kan zijn voor de infrastructuur van pensioenen. Wat zijn de laatste inzichten, de stand van zaken en de verwachtingen? Hidde Terpoorten en Peter Bannink delen hun visie met u.

   
 

Algemene verordening gegevensbescherming
Nicolette Opdam, partner en advocaat bij HVG, en Saskia Vermeer-de Jongh, advocaat bij HVG

Organisaties met grote persoonsgegevensbestanden zijn aanspreekbaar op een juiste omgang met privacygegevens. Ook bestuurders zijn daarop aanspreekbaar. Dat vraagt een actieve en alerte houding van het bestuur en de uitvoeringsorganisatie. Nicolette Opdam en Saskia Vermeer-de Jongh schetsen u voorbeelden uit de praktijk. Bovendien leert u in een mini-workshop hoe u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op een datalek. Daarin onderkennen zij de volgende stappen:

  1. Inventariseer en beperk
  2. Consulteer en onderzoek
  3. Melding bij DNB
  4. Communiceren
   
 

Afsluiting
Mark de Wijs

   

18.00 uur

Netwerkbuffet

 

Het programma is met zorg samengesteld en wordt aangepast aan de actualiteit.
Twee weken voor de bijeenkomst maken wij het definitieve programma bekend.

Optimale voorbereiding SPO Connects

Op het innovatieve leerplatform van SPO vindt u actuele themagerichte microlearnings over IT en Vermogensbeheer 

Bijeenkomsten
SPO Connects

SPO Connects

Exclusief voor bestuurders die snel willen aansluiten op de actualiteit

Eerstvolgende bijeenkomst

Datum:

dinsdag 4 september 2018

Thema:

Actuele invloeden op vermogensbeheer