header

13 december 2016 - Innovatie in de pensioensector

Flexibiliteit op strategisch gebied is steeds belangrijker om het hoofd te kunnen bieden aan snelle veranderingen in dynamische en onvoorspelbare markten. Dat geldt zeker voor de pensioensector, die aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen. Besturen in de pensioensector is in deze tijd allesbehalve een routineklus en vraagt vernieuwende visie op de toekomst.

Wat zijn mogelijke toekomstscenario’s voor de pensioensector? Welke innovaties zijn nodig? En hoe zorgt u ervoor dat innovatie onderdeel gaat uitmaken van uw strategie en beleid? SPO Connects helpt u graag uw rol als bestuurder optimaal in te vullen. Investeer in uw permanente geschiktheid door samen met SPO verder te kijken dan de waan van de dag.

Programma

Datum en locatie: 13 december 2016, Van der Valk hotel Nootdorp
Tijd: 16.00 - 20.00 uur (vanaf 20.00 uur netwerkborrel en dinerbuffet)

 

 • Scenario’s voor de pensioensector – Arnoud Reesink, managing consultant bij BoH Consult
  Welke ontwikkelingen spelen er in de pensioensector? Wat is de rol van nieuwe pensioenvehikels als het APF en de PPI in relatie tot mogelijkheden voor nieuwe producten? Reesink geeft een doorkijk naar mogelijke marktverschuivingen tussen alle uitvoerderstypen en is benieuwd hoe u daarover denkt. 

 • Innovatie samen met uw uitvoeringspartner – Peter Bannink, manager Outsourcing en Innovatie, Pensioenfonds Zorg en Welzijn
  FinTech-startups veroveren snel marktaandeel op traditionele banken. Dankzij innovatieve technologieën zijn grote veranderingen in het bancaire landschap onvermijdelijk. Bannink schetst hoe diverse ontwikkelingen, waaronder informatietechnologie, de komende vijf jaar kunnen leiden tot een fundamentele wijziging bij pensioenfondsen en hun uitvoeringspartners. Hoe profiteert de pensioensector van deze ontwikkelingen? En hoe werken fondsen en uitvoerders daarin samen?

 • Scenario’s en strategie 2020–2030 – Hendrik Jan Kaal, adviseur en programmamanager voor strategieontwikkeling en –implementatie, en Jobert Koomans, bestuurder bij BpfBouw en SBZ
  Wat zijn de waarschijnlijke ontwikkelingen op het gebied van inflatie, economische groei, arbeidsmarkt en niet te vergeten consumentenvertrouwen? Met 2030 als stip op de horizon verkennen Kaal en Koomans samen met u de meest waarschijnlijke scenario’s en de impact daarvan op de pensioensector. 

 • Leadership in de pensioensector – Thomas Blekman, Entrepreneurship & Innovation Guide and Edutainer
  Effectiever innoveren en ondernemen. Hoe doet u dat? Past innoveren en ondernemen ook in de pensioensector? Blekman biedt u haarscherp inzicht in de denkwijze van ondernemerschap en geeft u handvatten voor een vertaling naar uw rol als bestuurder.

Het programma is met zorg samengesteld. Wanneer de actualiteit dat vraagt, passen wij het programma op accenten aan. Twee weken voor de bijeenkomst maken wij het definitieve programma bekend.

Aanmelden voor 'Innovatie in de pensioensector'

 • Heeft uw fonds een abonnement op SPO Connects?
  U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.
 • Heeft uw fonds geen abonnement op SPO Connects en wilt u deelnemen?
  U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.