header

Workshop voor verantwoordingsorganen

Structuur en houvast bij invulling en uitvoering van uw rol

Speciaal voor verantwoordingsorganen ontwikkelde SPO een workshop om het verantwoordingsorgaan structuur en houvast te bieden bij de invulling en uitvoering van haar rol. Deze interactieve workshop biedt u een instrument voor effectieve zelfevaluatie

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met u. Bel voor het maken van een afspraak naar (070) 427 66 55 of mail naar info@spo.nl.

Instrument voor effectieve zelfevaluatie

Een zelfevaluatie heeft toegevoegde waarde als eerst met elkaar is bepaald hoe het verantwoordingsorgaan gaat samenwerken en dit enige tijd heeft ervaren. Een speciaal ontwikkeld model helpt u met het vaststellen van goede samenwerkingsafspraken, afgestemd op de ambitie.

Bepaal uitgangspunten en evaluatiecriteria

Aan de hand van dit model formuleert u tijdens de workshop enerzijds de uitgangspunten: wat wilt u bereiken? Deze uitgangspunten worden ingevuld en getrechterd van ambitie, doelen, geschiktheid, werkafspraken en werkprocessen naar gedrag. Anderzijds benoemt u de evaluatiecriteria: wanneer bent u tevreden? Vervolgens leert u de uitgangspunten en evaluatiecriteria aan elkaar te koppelen, waardoor samenhang ontstaat. 

Koppelen aan de agenda

Deze werkwijze maakt het model tot een praktisch, efficiënt en resultaatgericht instrument voor de periodieke zelfevaluatie. Als de samenwerkingsafspraken eenmaal zijn bepaald, kan het verantwoordingsorgaan deze jaarlijks koppelen aan de agenda voor een gedegen voorbereiding op het komende jaar. Alle leden kunnen zich hiermee goed voorbereiden op hun rol.

Aanpak workshop

In een interactieve workshop van één dagdeel gaat u met het complete verantwoordingsorgaan aan de slag om samen de uitgangspunten en evaluatiecriteria vorm te geven. Als aanvulling daarop kunt u het programma uitbreiden met één dagdeel waar u onder begeleiding van een ervaren docent de jaaragenda opstelt. Zo wordt inzichtelijk wat de basisthema’s, adviesthema’s en speerpunten zijn voor het komende jaar.

Meer informatie of advies

Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met u. Bel voor het maken van een afspraak naar (070) 427 66 55 of mail naar info@spo.nl.

SPO Perform

Leren wanneer u kennis nodig heeft

Innovatief leerplatform met actuele themagerichte microlearnings

Bekijk de mogelijkheden

Wilt u met ons in gesprek over de ontwikkeling van geschiktheid en vakbekwaamheid?

Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u op een voor u geschikt moment. 
Of stuur ons een e-mail: info@spo.nl