header

Speciale combinatiemodule niveau A

SPO organiseert een driedaagse combinatie van de modules Niet-financiële deskundigheidsgebieden en Besturen, verantwoording & toezicht op aanvraag.

Deze combinatiemodule is speciaal bedoeld voor leden van het verantwoordingsorgaan die Fundament voor verantwoordingsorganen volgden. Ook kunnen startende bestuursleden meedoen die al enige kennis en ervaring hebben. 

Voordelen

  • kortere doorlooptijd dan gebruikelijk; studiebelasting is makkelijker te combineren met dagelijks werk
  • werken aan geschiktheid op niveau A
  • leren van andere leden verantwoordingsorgaan en startende bestuurders.

Meer informatie over het programma en de prijs vindt u hier.

Wilt u eerst ons advies? Bel dan met een van onze adviseurs op (070) 427 66 55 of mail naar info@spo.nl.

Geschikt worden op niveau A

Doorlopend leren en geschikt blijven

Als u lid bent of wordt van een verantwoordingsorgaan, wordt er nogal wat van u verwacht en komt er veel op u af. Op allerlei terreinen verwacht men kennis van u. Om een goede en kritische gesprekspartner te kunnen zijn voor het bestuur en de belangen van deelnemers en gepensioneerden te kunnen dienen, is het van belang goed beslagen ten ijs te komen.

Afbeelding


Met het leertraject Geschikt worden op niveau A bereidt u zich optimaal voor op uw rol in het verantwoordingsorgaan. U volgt grotendeels hetzelfde traject dat aankomend bestuurders doorlopen. Daarmee heeft u de ideale voorbereiding om een kritische gesprekspartner te zijn voor het bestuur. U krijgt zicht op uw eigen rol, ontwikkelt uw bestuurlijke competenties en u leert de verantwoordelijkheden van een pensioenfondsbestuur en een verantwoordingsorgaan kennen. U volgt een persoonlijk leertraject waarbij uw eigen pensioenfonds centraal staat. Kortom, u leert wat voor u noodzakelijk en relevant is.

Intake voor leertraject op maat

Uw leertraject start met een persoonlijke intake waarin ook aandacht is voor permanente educatie. Samen stellen we een efficiënt en persoonlijk traject vast dat volledig op uw situatie is afgestemd. Welk leertraject u volgt, hangt af van uw kennis en ervaring, uw rol binnen het verantwoordingsorgaan en de situatie en ambitie van uw pensioenfonds. 

Mix aan leermiddelen

Voor het beste resultaat wordt een brede mix aan leermiddelen ingezet, met:

  • Online leeromgeving
  • Klassikale bijeenkomsten
  • Leerplatform SPO Perform

De online leeromgeving biedt een verkenning van het eigen fonds en theorie over verschillende pensioenthema's. U bereidt er zich voor op de klassikale bijeenkomsten door onder meer het maken van opdrachten. Vervolgens komen in de bijeenkomsten verdere verdieping en praktijkvraagstukken aan bod. U leert van uw collega-aspirant-bestuurders, in interactie en debat. 

Afbeelding

Geschikt blijven

Daarnaast gaat u tijdens en na uw leertraject aan de slag met het innovatieve leerplatform SPO Perform. Kennis, inzichten en best practices helpen u om dat wat u leert daadwerkelijk toe te passen bij vraagstukken in de dagelijkse praktijk. Met deze vorm van permanente educatie blijft u doorlopend goed invulling geven aan uw rol: u combineert geschikt worden met geschikt blijven

Permanente educatie met SPO Perform

Het vakgebied pensioen is kennisintensief en ontwikkelt zich razendsnel. Bovendien zijn de eisen aan professionaliteit hoog. Weten waar kennis en informatie makkelijk en snel is te vinden, wordt steeds belangrijker.

Daarom ontwikkelde SPO samen met toonaangevende pensioenfondsen en aansprekende kennispartijen een innovatief leerplatform: SPO Perform. Het leerplatform biedt kennis, nieuwe inzichten, actualiteiten en opinies in de vorm van microlearnings, oftewel korte leermomenten in de vorm van video’s, infographics of checklists. Het platform helpt met kennis opfrissen, bijblijven op actuele ontwikkelingen en snel context bieden aan vraagstukken in de praktijk. Het maakt werken efficiënter en verbindt expertise met de pensioenthema's van het fonds. Betrouwbare en actuele kennis is nu snel, altijd en overal binnen handbereik. Zo zijn en blijven bestuurders in korte tijd bij over de onderwerpen die spelen binnen het fonds.
Meer over SPO Perform 

Praktische modules

Geschikt worden op niveau A bestaat uit vier modules. U kunt ter voorbereiding een online instapmodule volgen met basiskennis over financiële begrippen. De modules zijn toegespitst op de zeven deskundigheidsgebieden van De Nederlandsche Bank. U leert deze kennis direct integraal toe te passen in de praktijk

Voorbereiding

Modules A-niveau

Gecertificeerd resultaat

Het leertraject Geschikt worden op niveau A heeft van CPION het predicaat Registeropleiding ontvangen. Na het afronden van uw persoonlijke traject en het succesvol voltooien van de opdrachten ontvangt u een SPEN-gecertificeerd diploma.

Met dit diploma bent u aantoonbaar geschikt voor een functie in een verantwoordingsorgaan (of ander belanghebbendenorgaan) in de collectieve pensioensector. U heeft uw eigen pensioenfonds goed leren kennen en doorgronden.

Aanvullende informatie

Voor wie
U bent bijvoorbeeld:

  • lid van een Belanghebbendenorgaan
  • lid van een Verantwoordingsorgaan
  • lid van een Raad van Toezicht
  • lid van een Visitatiecommissie.

Prijzen
Met uitzondering van de online instapmodule Basiskennis Financiële begrippen is de prijs per module € 2.715, vrij van btw. Dit is inclusief lesmateriaal, toegang tot SPO Perform, koffie/thee, lunches en diner op de eerste dag van de klassikale bijeenkomsten.

Optioneel
U kunt een overnachting bij ons boeken voor € 115.

Data
Een uitgebreid en actueel overzicht van de startdata van de modules en de bijbehorende data van de klassikale bijeenkomsten vindt u hier. De startdatum is de datum waarop het online gedeelte van de module start.

Diplomabepalingen
Informatie over de diplomabepalingen voor de governance leergang Geschikt worden op niveau A vindt u hier (pdf).