header

Actualiteiten Toegepast

De serie Actualiteiten Toegepast is speciaal ontwikkeld voor bestuurders, leden van een verantwoordingsorgaan en andere beleidsbepalers van pensioenfondsen en hun uitvoerders. De serie ondersteunt hen bij het op peil brengen en houden van hun permanente geschiktheid.

APF als passende oplossing?

Overweegt u een overstap naar een APF? Voordat u een goede afweging kunt maken, komt er nogal wat op uw af. SPO helpt u met het in kaart brengen van de voors en tegens. Praktijkdeskundigen geven u in een eendaags programma antwoord op tal van vragen en u krijgt handvatten aangereikt voor een eventuele vervolgstap.

Na het volgen van dit programma kunt u de strategische positie van uw fonds en de alternatieven die u heeft voor het uitvoeren van de pensioenregeling tegen elkaar afwegen. U begrijpt wat de voor- en nadelen zijn voor deelnemers, gepensioneerden en werkgevers ten opzichte van de huidige uitvoeringsovereenkomst. Ook kunt u de impact van een overgang naar een APF op de korte en de lange termijn doorgronden, zowel voor de inhoud van de pensioenregeling als de uitvoering daarvan. 
Lees meer over het programma 'APF als passende oplossing?'

Als eerste onder de noemer Actualiteiten Toegepast organiseerde SPO met succes een programma over 'De Wet Pensioencommunicatie naar nieuw beleid'. Het programma besteedde aandacht aan de dilemma's die de nieuwe wetgeving en de achterliggende doelstellingen van het eigen communicatiebeleid opriepen.  

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer en uw vraag achter. Wij bellen u tijdens kantooruren terug.