header

Voorbereiding Toetsingsgesprek DNB

Bent u aankomend bestuurder of kandidaat-bestuurder? Dan is het toetsingsgesprek bij De Nederlandsche Bank de laatste horde in het benoemingstraject. Voor u en het pensioenfonds een belangrijk moment, waar veel van afhangt. De ervaring leert dat een goede voorbereiding vertrouwen geeft en de kans van slagen aanzienlijk vergroot. SPO helpt u graag om bij het toetsingsgesprek goed beslagen ten ijs te komen. 

Een goede voorbereiding op het toetsingsgesprek is geen overbodige luxe. De toezichthouder toetst pensioenfondsbestuurders tegenwoordig namelijk niet alleen op inhoudelijke kennis maar ook op gedragskenmerken en -competenties. DNB focust daarbij op vier domeinen: leiderschap, groepsdynamiek, besluitvorming en communicatie. De toezichthouder beoordeelt of gedrag bijdraagt of juist afbreuk doet aan financiële soliditeit en integriteit. 

Hoe uw voorbereiding eruit ziet

Het traject start met een (online) intake. Op basis hiervan maken we een analyse: wat is het profiel van de beoogde functie en hoe verhouden uw kwaliteiten zich tot dit profiel? Daarbij beoordelen we uw deskundigheid, uw competenties en, zoals dat heet, uw professioneel gedrag

De analyse vormt de basis voor uw training op het toetsingsgesprek. Deze training bereidt u voor op alle bespreekpunten. Hiermee bent u in staat om vol vertrouwen en weldoordacht het gesprek met toezichthouder DNB aan te gaan.

Waarom voorbereiden bij SPO? 

SPO heeft een zeer hechte band met de pensioensector. U ziet dat bijvoorbeeld aan de samenstelling van onze docenten en trainers. Onze ervaring in het begeleiden van bestuurders op weg naar geschiktheid maakt ons een logische partner bij uw voorbereiding op het toetsingsgesprek bij De Nederlansche Bank.

Aanvullende informatie

Voor wie
Aankomend bestuurders of kandidaat-bestuurders die optimaal voorbereid het toetsingsgesprek met De Nederlandsche Bank willen ingaan.

Prijs
De totale kosten voor deze individuele training op maat zijn € 2.615 vrij van btw. Dit is inclusief alle (online) voorbereidingen en de training van 2,5 uur.