header

Permanente educatie

Programma’s die continu leren mogelijk maken

Als bestuurder of beleidsbepaler ziet u de eisen aan en de inhoud van het vak van bestuurder doorlopend veranderen. Bovendien neemt de hoeveelheid informatie in de pensioenwereld exponentieel toe. Hoe blijft u in die continu veranderende omgeving op een verantwoordelijke manier invulling geven aan uw rol? Blijven ontwikkelen en blijven leren, is het advies van SPO.

Met een online leerplatform, trainingen, masterclasses en actualiteitenprogramma’s van SPO houdt u uw kennis op peil en blijft u uw vaardigheden en competenties ontwikkelen. Een greep uit het aanbod:

SPO Perform

SPO ontwikkelde samen met toonaangevende pensioenfondsen en aansprekende kennispartijen een innovatieve oplossing om continu leren mogelijk te maken: SPO Perform. Met dit online leerplatform vindt u op één plek kennis, nieuwe inzichten, actualiteiten en opinies in de vorm van microlearnings. Microlearnings zijn korte leerervaringen in de vorm van bijvoorbeeld video’s, infographics of checklists.

Het platform geeft u de flexibiliteit om in te spelen op een specifieke kennisbehoefte waardoor u snel op de hoogte bent van de onderwerpen die op de bestuurstafel liggen. Met SPO Perform krijgt continu leren een andere dimensie: van 'alles onthouden' naar 'weten waar kennis en informatie is te vinden'.

Lees meer over SPO Perform

Actualiteiten toegepast

SPO Connects

SPO Connects zoomt in op actualiteiten. In één dagdeel helpt SPO Connects u om snel aan te sluiten bij de actualiteit. Wetenschappers, specialisten, beleidsmakers en bestuurders helpen u om snel en effectief met een nieuw vraagstuk aan de slag te gaan. Voor debat is alle ruimte. Plasklare antwoorden worden niet gegeven, maar het denken wordt gevoed.
Lees meer over SPO Connects

Actualiteitenprogramma's

De eendaagse programma's in de serie Actualiteiten Toegepast zijn speciaal ontwikkeld voor pensioenfondsbestuurders, leden van een verantwoordingsorgaan en andere beleidsbepalers van pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. U krijgt inzicht in de praktische consequenties van actuele ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- of regelgeving.
Lees meer over Actualiteiten Toegepast

Professioneel gedrag & vaardigheden

Training In gesprek met de toezichthouder

Elke pensioenfondsbestuurder of beleidsbepaler krijgt ermee te maken: een uitnodiging voor een gesprek met de toezichthouder. De aard en aanleiding kan per gesprek verschillen. Reden te meer om u goed voor te bereiden. Na het volgen van de training weet u wat de toezichthouder van u verwacht. U heeft voldoende handvatten en reflectievermogen in huis om daadwerkelijk in gesprek te zijn met de toezichthouder.
Lees meer over de training In gesprek met de toezichthouder

Training Voorzittersvaardigheden

Als (vice)voorzitter van een bestuur van een pensioenfonds heeft u geen eenvoudige taak. Er wordt van u verwacht dat u effectief leiding geeft aan een groep bestuurders met verschillende achtergronden en verschillende bestuurlijke kwaliteiten. Het toepassen van de juiste vaardigheden is dan essentieel. In de training Voorzittersvaardigheden ontwikkelt u uw vaardigheden en leert u handelen vanuit eigen kracht.
Lees meer over de training Voorzittersvaardigheden

Naast bovengenoemde trainingen organiseert SPO ook andere trainingen op het gebied van Professioneel gedrag & vaardigheden. Klik hier voor het complete aanbod.

Verdiepende Masterclasses Vermogensbeheer

Masterprogramma Vermogensbeheer

TIAS en SPO brengen samen een uniek Masterprogramma Vermogensbeheer. In een doorlopend programma van 4 Masterclasses per jaar komt het hele beleggingsproces aan bod. Van het vormgeven van beleid tot en met de implementatie en uitvoering ervan. 
Lees meer over het Masterprogramma Vermogensbeheer

Kennis bijspijkeren

Bent u een ervaren bestuurder en wilt u op specifieke onderdelen uw kennis bijspijkeren? Met dit formulier kunt u aangeven aan welke onderdelen u wilt werken. Wij nemen snel contact met u op met een passend opleidingsaanbod. 

Wilt u direct opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze adviseurs. Bel (070) 427 66 55 of mail naar advies@spo.nl.

Advies

Samen met u kunnen we een traject ontwikkelen om deskundigheid te bevorderen en/of aan te tonen.

Lees verder