header

Permanent geschikt met Communicatieprogramma B-plus

Actief aan de slag met communicatievraagstukken

Pensioenfondsen staan voortdurend bloot aan kritische geluiden uit de samenleving. Ook deelnemers roeren zich en willen bijvoorbeeld meer maatwerk van hun pensioenfondsen en ook op maat worden geïnformeerd. Dat vraagt van pensioenfondsen aandacht voor tal van aspecten op alle communicatieniveaus.

SPO helpt u graag invulling te geven aan dit thema en ontwikkelt momenteel samen met communicatie-experts een programma waarin pensioenfondsbestuurders en (mede-)beleidsbepalers aan de slag gaan met communicatievraagstukken. Het programma heeft als doel pensioenfondsen onder meer te helpen met het definiëren van een beleidsvisie op communicatie en het vertalen van trends naar impact op het fonds. Verderop op deze pagina vindt u het conceptprogramma.

Heeft u belangstelling voor een dergelijk programma? Of mist u misschien onderwerpen? We zijn benieuwd naar uw reactie. U kunt dit formulier invullen en uw gegevens achterlaten. We nemen dan contact met u op. 

Het programma Communicatie is een verdere verdieping (niveau B-plus) op de Module Governance, communicatie & verantwoording op niveau B en maakt onderdeel uit van de serie Actualiteiten Toegepast. Deze reeks programma's ondersteunt bestuurders en beleidsbepalers bij het op peil brengen en houden van hun actuele kennis en permanente geschiktheid.

Inhoud

Met het onderdeel Van communicatiestrategie naar een beleidsvisie op communicatie 

  • focust u op de communicatiestrategie
  • vertaalt u de strategie naar een beleidsvisie op communicatie

Met het onderdeel Communicatietrends, communicatieontwikkelingen en innovatie

  • volgt u actief de ontwikkelingen op communicatie en leert u vier hoofdlijnen in communicatietrends te onderscheiden
  • leert u deze trends te vertalen naar communicatie van een pensioenfonds.

Met het onderdeel Transitiecommunicatie

  • focust u op de gevolgen van het wijzigen van de regeling, het kiezen voor een andere uitvoeringsorganisatie, fusies en het nieuwe pensioenstelsel
  • vergaart u kennis over verandercommunicatie, stakeholder management, fases in transities en de positie van deelnemers.

Met het onderdeel Reputatiemanagement

  • verdiept u zich in de factoren die reputatie bepalen en beïnvloeden
  • krijgt u inzicht in het belang van communicatie voor goed reputatiemanagement.

Interesse in programma Communicatie (B-plus)

Heeft u belangstelling voor een dergelijk programma? Laat dan uw gegevens achter op het interesseformulier. U kunt op het formulier aangeven voor welk onderdeel u interesse heeft. Op basis van de interesse organiseert SPO één of meerdere onderdelen.

Mist u onderwerpen of heeft u vragen? Wij horen het graag van u. Ook dat kunt u aangeven op het interesseformulier.

Interesseformulier programma Communicatie

Opzet en duur

Er zijn nog geen data gepland voor dit programma. Op basis van de interesse organiseert SPO één of meerdere programmaonderdelen.