header

Geschikt worden op niveau A

De optimale voorbereiding in een persoonlijk traject

Wanneer u binnenkort aan de slag gaat als pensioenfondsbestuurder, verwacht men op op allerlei terreinen kennis van u. Uw nieuwe collega’s doen dat én de toezichthouder doet dat. En het gaat niet alleen om kennis. Ook op het gebied van competenties en professioneel gedrag worden er hoge eisen gesteld aan bestuurders. Misschien nog wel belangrijker dan voldoen aan de eisen is dat u zelf voldoende toegerust aan uw nieuwe rol wilt beginnen. Zodat u meteen volwaardig invulling kunt geven aan uw verantwoordelijkheid: zorgen voor een zo goed mogelijk pensioen voor uw deelnemers.

Afbeelding

Het leertraject Geschikt worden op niveau A bereidt u optimaal voor op uw nieuwe rol. U krijgt zicht op wat de rol inhoudt, ontwikkelt uw bestuurlijke competenties en leert de verantwoordelijkheden kennen. U volgt een persoonlijk leertraject waarbij uw eigen pensioenfonds centraal staat. Kortom, u leert wat voor u noodzakelijk en relevant is.

Zorgen voor verdieping

Uw leertraject start met een persoonlijke intake. Samen stellen we een efficiënt en persoonlijk traject vast dat volledig op uw situatie is afgestemd. Welke modules u volgt hangt af van uw kennis en ervaring, uw rol binnen het bestuur en de situatie en ambitie van uw pensioenfonds.

Voor het beste resultaat wordt een brede mix aan leermiddelen ingezet. Zowel online als klassikaal. De digitale leeromgeving biedt een verkenning van het eigen fonds en de verschillende thema’s. De klassikale bijeenkomsten zorgen voor intensieve verdieping. Er wordt uitgebreid geoefend met de materie. En u krijgt volop de gelegenheid te sparren met collega-aspirant-bestuurders.

Afbeelding

Vanaf januari 2019 werkt u bij SPO doorlopend aan uw geschiktheid op niveau A en B. We combineren geschikt worden met permanente educatie. In het najaar van 2018 rollen we deze nieuwe aanpak gefaseerd uit over de verschillende modules.

Praktische modules

Geschikt worden op niveau A bestaat uit vier modules. U kunt ter voorbereiding aanvullend een online instapmodule volgen met basiskennis over financiële begrippen. De modules zijn toegespitst op de zeven deskundigheidsgebieden van toezichthouder De Nederlandsche Bank. U leert deze kennis direct integraal toe te passen in de praktijk

Gecertificeerd resultaat

Het leertraject Geschikt worden op niveau A heeft van CPION het predicaat Registeropleiding BDP ontvangen. Na het afronden van uw persoonlijke traject en het succesvol voltooien van de opdrachten ontvangt u een SPEN-gecertificeerd diploma.

Met dit diploma bent u aantoonbaar geschikt voor een bestuursfunctie (of aanpalende functie) in de collectieve pensioensector. U heeft uw eigen pensioenfonds goed leren kennen en doorgronden. En u kunt een professionele en verantwoorde invulling geven aan uw rol als bestuurder of medebeleidsbepaler.

Aanvullende informatie

Voor wie
U bent bijvoorbeeld:

  • (aankomend) pensioenfondsbestuurder
  • niet-uitvoerend pensioenfondsbestuurder

Prijzen
De prijs per module in 2018 is € 2.285,-. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie/thee, lunches en diner op de eerste dag van de klassikale bijeenkomsten.

In 2019 combineert SPO geschikt worden met geschikt blijven in de leertrajecten. Permanente educatie wordt geïntegreerd in de modules op niveau A.
De prijs per module in 2019 voor deze vernieuwde aanpak bedraagt € 2.520,- per module.

Optioneel
U kunt een overnachting bij ons boeken voor € 105 (modules 2018) / € 110 (modules 2019)

Data
Een uitgebreid en actueel overzicht van de startdata van de modules en de bijbehorende data van de klassikale bijeenkomsten vindt u hier. De startdatum is de datum waarop het online gedeelte van de module start.

Diplomabepalingen
Meer informatie over de diplomabepalingen voor de Governance Leergang Geschikt worden op niveau A vindt u hier (pdf).