header

Beter in control op Vermogensbeheer

Actief sturing geven aan uw organisatie en optimaal bijdragen aan de doelen en ambities van uw fonds. Dat is wat er van u wordt verwacht als bestuurder. Met veranderingen die in de pensioenwereld aan de orde van de dag zijn, is het opfrissen van uw kennis en vaardigheden belangrijk. Ook op het gebied van Vermogensbeheer.

SPO biedt dit najaar verschillende mogelijkheden om te werken aan Permanent Geschikt zijn en in control te blijven op Vermogensbeheer

Masterprogramma Vermogensbeheer

Samen met TIAS ontwikkelde SPO een uniek doorlopend Masterprogramma Vermogensbeheer, dat uit vier Masterclasses bestaat. Dit najaar staat nog één Masterclass op het programma.  

(Deze Masterclass heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Aanmelden voor deze bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk)

22 november 2017
Masterclass Uitvoering risicobeheer en beleggingsbeleid

Is selectie en monitoring een achterhaald concept? Er komt steeds meer informatie beschikbaar over de resultaten en effecten van monitoring en selectie bij vermogensbeheer. Die kennis kan helpen bij het in control zijn bij de uitvoering en uitbesteding. 

Het Masterprogramma Vermogensbeheer is ingericht op academisch niveau en veronderstelt voorkennis op niveau B.

Lees meer over het Masterprogramma Vermogensbeheer >>

Vernieuwde modules niveau A

Vanaf november 2017
Vernieuwde modules niveau A: nieuwe norm beleggingsbeleid

SPO verbetert de modules op niveau A op het gebied van beleggingsbeleid en zet daarmee de nieuwe norm die aansluit bij de guidance van DNB over de verwachte beleggingskennis van pensioenfondsbestuurders.

De vernieuwde aanpak en inhoud van de modules leggen een optimale basis voor uw countervailing power. U leert nog beter denken in belangen en scenario's, u leert het beleggingsproces te doorgronden en uw eigen rol daarin te nemen, en doorziet de relatie tussen keuzes en resultaten.