header

27 november 2019 - Artificial Intelligence in de Pensioensector

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razend snel. En deze ontwikkelingen laten de pensioensector niet ongemoeid. Iedere 18 maanden verdubbelt de hoeveelheid data in de wereld, en iedere dag zien we voorbeelden van nieuwe digitale producten en diensten. In deze verandering speelt Artificial Intelligence (AI) een steeds belangrijkere rol. Hoewel we nog in de beginfase staan van de toepassingen van deze technologie wordt ook van bestuurders in toenemende mate gevraagd een visie op dit vakgebied te ontwikkelen.

Bijeenkomst Artificial Intelligence in de Pensioensector

In deze bijeenkomst maken we nader kennis met de wereld van Artificial Intelligence. Met inleidingen door experts op het vakgebied met ervaringen uit de pensioenpraktijk. Iedere deelnemer krijgt toegang tot SPO Perform, hét leerplatform van de pensioensector waar vóór als na de workshop relevante learnings beschikbaar worden gesteld over AI. Met deze integrale aanpak ben je optimaal op de hoogte en hoopt SPO je te inspireren voor mogelijke toepassing binnen je eigen organisatie.

Programma

Datum:     woensdag 27 november 2019
Tijd:  

14.30 uur - 18.00 uur
(inloop vanaf 14.00 uur, na afloop netwerkbuffet, daarna filevrij naar huis)

Locatie:  NH Hotel Den Haag


1. Actualiteiten
Edith Maat, directeur Pensioenfederatie neemt u mee in de kersverse brief van minister van sociale zaken en werkgelegenheid de heer Wouter Koolmees. Wat staat er in de brief, hoe moet u dit lezen en wat betekent dat voor uw pensioenfonds?

2. Artificial Intelligence Hype of disruptie? En toepassingen in de pensioensector.
Raymond van Es, Chief Analytics Officer bij Ortec Finance Data Analytics trapt de bijeenkomst af. Raymond geeft een overzicht van de grote trends binnen AI en hoe dit vakgebied de pensioensector raakt. Wat is kunstmatige intelligentie en hoe werkt het? Is het een hype, of gaat het de pensioensector fundamenteel veranderen? Waar kan deze technologie worden toegepast binnen de pensioensector en hoe kun je als pensioenfonds starten met de toepassing van AI?

3. Toepassing van AI binnen vermogensbeheer
Het tweede onderdeel staat in het teken van de toepassing van AI binnen het vermogensbeheer. Deze inleiding wordt verzorgd door Tjeerd van Cappelle van NN IP. Tjeerd gaat spreken over het gebruik van AI technieken in de praktijk, met name het voorspellen van toekomstige aandelenrendementen met behulp van ongestructureerde data en simulaties. Tjeerd geeft leiding aan het AI Equity team binnen NN Investment Partners. Het AI Equity team beheert 6 miljard euro in aandelen strategieën.

Aanmelden

Bijeenkomsten
SPO Perform Live