header

16 juni 2014 Filosofische pensioen-beschouwingen en pensioenactualiteiten

Pensioen wordt in toenemende mate gezien als een financieel product en fondsen als een financiële instelling. Toezicht is gebaseerd op meetbare en financiële indicatoren en wet- en regelgeving zijn daar debet aan. Deze middag nemen wij u mee terug naar de essentie van pensioen. Naar de gedachte van zorg en solidariteit en de wens om inkomen veilig te stellen bij ouderdom en arbeidsongeschiktheid.

Ad Verbrugge stelt u de WAAROM  vraag van het pensioen. Een eigentijds filosoof die als prettige eigenschap heeft u diep na te laten denken over existentiële (pensioen)vragen. Ad Verbrugge doceert sociale- en culturele filosofie en filosofie van de economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medepresentator van het tv-programma Het Filosofisch Kwintet en organisator van de Nacht van de Universiteit.

Naast filosofische beschouwingen kijken we ook met u naar de actualiteit. Gerard Riemen bespreekt met u diverse actuele thema’s zoals de stand van zaken betreffende het FTK, het Witteveenkader, Netto Pensioen, Toekomstvisie Pensioenstelsel, Pensioencommunicatie. 

Het programma ziet er als volgt uit:

16.35 – 17.35 uur      

     
Filosofische pensioenbeschouwingen
Ad Verbrugge, filosoof en universitair hoofddocent Vrije Universiteit Amsterdam
 
18.00 – 20.00 uur
 

Pensioenactualiteiten
Gerard Riemen, directeur Pensioenfederatie  


Een eigenzinnig en niet alledaagse invulling van een pensioenprogramma zoals u dat gewend bent van SPO 
Connects. 

Bijeenkomsten
SPO Perform Live