header

Winnaars SPO Essayprijs bekend

Maaike de Boer-Spoelstra wint de juryprijs en Nese Yuksel de publieksprijs

Een heuglijke dag voor pensioenuitvoerder MN. Maar liefst twee van haar werknemers vielen vandaag in de prijzen. Maaike de Boer-Spoelstra (MN) wint dit jaar de juryprijs en Nese Yuksel (MN) de gloednieuwe publieksprijs.

Het essay is hét sluitstuk van de Leergang Collectieve Pensioenen en de Leergang Adviseur Collectieve Pensioenen. Cursisten worden erdoor gestimuleerd zich te verdiepen in een actueel pensioenonderwerp, een mening te vormen en daar helder over te schrijven. Uit de 315 essays werden dit jaar 7 nominaties gekozen voor de SPO Essayprijs.

Aanhaken op de actualiteit
Een onafhankelijke vakjury bestaande uit Emilie Schols van Schols & De Lange, Guus Wouters van PMT en Ellen van Amersfoort van MN beoordeelde blind de genomineerde essays. Waar de jury vooral op let? Inhoudelijke zaken als praktische toepasbaarheid, vernieuwende inzichten, persoonlijke visie en onderbouwing. Zaken waar het essay Mag een pensioenuitvoerder te veel betaald pensioen terugvorderen? van Maaike de Boer-Spoelstra, afdeling Beleid Pensioenen bij MN, prima aan voldeed. Ze werd unaniem tot winnaar uitgeroepen.

In haar essay betoogt Maaike dat het tijd wordt voor een algemene richtlijn hoe om te gaan met het corrigeren van te veel uitgekeerd pensioen. Het oordeel van de vakjury was duidelijk: het stuk was goed onderbouwd, vlot geschreven en stak goed in elkaar. Jurylid Emilie Schols: “Haar onderwerp was actueel en interessant. Ze is er diep ingedoken en heeft rijk gebruikgemaakt van jurisprudentie. Een algemene richtlijn is inderdaad een goed idee. We nodigen haar dan ook van harte uit met een voorzet te komen.”

De jury constateerde een stijgende lijn in de geschreven essays ten opzichte van de jaren ervoor. Een tip voor toekomstige deelnemers? Kies een actueel onderwerp. Schols: “De pensioenwereld is zo in beweging dat het in de essays het meest interessant is om aan te haken op de actualiteit. Een onderwerp dat de consument raakt.” Maaike wint met de juryprijs een diner en overnachting en bovendien een online artikel om haar essay in de spotlight te zetten.

Winnaar publieksprijs: in groten getale online gestemd
Nese Yuksel, Coördinator Klanteninformatie bij MN, is daarnaast trotse winnaar van de publieksprijs met haar essay Social media is onmisbaar in de pensioenwereld!. Bezoekers van de SPO-website konden dit jaar voor het eerst stemmen op hun favoriete essay. En dat werd in groten getale gedaan. Het essay van Nese over de voordelen van aanwezigheid op Twitter en Facebook bleek de meeste mensen aan te spreken. Ze wint hiermee een dinercheque.  

Bekijk het artikel over Maaike de Boer-Spoelstra (MN)  
en lees meer over de winnaar van de juryprijs 

 

Bekijk hier alle genomineerden

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers