header

Wat weet u van nettopensioen?

Vanaf 1 januari geldt het nieuwe Witteveenkader. Hiermee worden de fiscale grenzen aangescherpt. Deze aanscherping vindt plaats door een verhoging van de pensioenleeftijd, een verlaging van het maximum opbouwpercentage en de fiscale aftopping van het pensioengevend salaris. Als gevolg van deze maatregelen ontstaat een nieuw pensioenproduct: het nettopensioen.

Bijzonder is het streven om dit product vorm te geven in de tweede pijler. Dat betekent dat een niet-fiscaal gefaciliteerde pensioenvorm in de arbeidsvoorwaardelijke tweede pijler komt. In de nieuwe SPO kennisupdate leest u wat de aanleiding hiervan is, hoe een en ander wordt vormgegeven en wat dit voor u kan betekenen. 

Doe de kennistest

Test hier uw kennis van nettopensioen en ontvang onze kennisupdate 'Nettopensioen in de tweede pijler'. Door deelname maakt u bovendien kans op een module naar keuze van de Governance Leergang.
Lees meer.

Wilt u alleen de kennisupdate ontvangen? Vul hier uw gegevens in en u ontvangt direct onze Kennisupdate 'Nettopensioen in de tweede pijler' .

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers