header

PensioenLab Academie en SPO bundelen opnieuw krachten

Jongeren enthousiast maken voor plek in pensioensector

PensioenLab Academie verzorgt ook in 2019 samen met SPO het traject ‘Junkie’. Vijftien enthousiaste jonge mensen volgen een traject dat hen de basis meegeeft voor een functie in het bestuur van een pensioenfonds. Op 7 februari startten zij, na een uitgebreid selectietraject, met een speciaal programma op basis van de SPO ‘Geschikt worden op niveau A’-opleiding. Vanaf juni 2019 staat de nieuwe lichting aspirant-/trainee-bestuurders klaar om met een frisse blik een bijdrage te leveren aan het pensioendebat.

Vergroten diversiteit pensioenfondsen

De stem van jongeren wordt nog weinig gehoord in boardrooms. PensioenLab wil dat veranderen en meer stemgeluid van jongeren in het pensioendebat brengen. De stichting ontwikkelde hiervoor de PensioenLab Academie. SPO helpt diversiteit in pensioenfondsen te vergroten en steunt daarom PensioenLab Academie bij de opzet en inhoud van het Junkie-programma. SPO stelt de online leeromgeving en het online leerplatform SPO Perform beschikbaar en biedt een selectie van de inhoud van de modules ‘Geschikt worden op niveau A’. FNV – medeoprichter van PensioenLab – levert de docenten.

Afbeelding   De samenwerking tussen PensioenLab en SPO is een vervolg op de krachtenbundeling in 2018. PensioenLab heeft inmiddels een groot netwerk van jongeren die op termijn actief willen en kunnen zijn in een aspirant- of traineerol binnen een bestuur, intern toezicht of verantwoordingsorgaan.
SPO kan pensioenfondsen helpen de aspirant- of trainee-bestuurder een goede start te geven bij het fonds en een onboarding programma op maat ontwikkelen.

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers