header

Nieuwe lichting aspirant-bestuurders in de startblokken

PensioenLab Academie en SPO begeleidden 'Junkies' naar functie in pensioensector

PensioenLab Academie verzorgde tussen februari en mei 2019 samen met SPO het opleidingstraject 'Junkie'. Veertien enthousiaste jonge mensen rondden het traject af dat hen de basis meegeeft voor een functie in het bestuur van een pensioenfonds. Op 7 februari startten zij, na een uitgebreid selectietraject, met een speciaal programma op basis van de SPO ‘Geschikt worden op niveau A’-opleiding. Een nieuwe lichting aspirant-/trainee-bestuurders staat klaar om met een frisse blik een bijdrage te leveren aan het pensioendebat.

Vergroten diversiteit pensioenfondsen

De stem van jongeren wordt nog weinig gehoord in boardrooms. PensioenLab wil dat veranderen en meer stemgeluid van jongeren in het pensioendebat brengen. De stichting ontwikkelde hiervoor de PensioenLab Academie. SPO helpt diversiteit in pensioenfondsen te vergroten en steunt daarom PensioenLab Academie bij de opzet en inhoud van het Junkie-programma. SPO stelt de online leeromgeving en het online leerplatform SPO Perform beschikbaar en biedt een selectie van de inhoud van de modules ‘Geschikt worden op niveau A’. FNV – medeoprichter van PensioenLab – levert de docenten. 

Afbeelding   Krachten bundelen
De samenwerking tussen PensioenLab en SPO is een vervolg op de krachtenbundeling in 2018. PensioenLab heeft inmiddels een groot netwerk van jongeren die op termijn actief willen en kunnen zijn in een aspirant- of traineerol binnen een bestuur, intern toezicht of verantwoordingsorgaan.

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers