header

Kritische noten en zinvolle suggesties voor een betere pensioenuitvoering

Wie wint de vijfde SPO Essayprijs? De zes genomineerden zijn bekend! Zij hebben het afgelopen jaar de beste essays geschreven voor de Leergang Collectieve Pensioenen. Eén van hen wordt eind juni bekroond met de fel begeerde SPO Essayprijs. Wordt het een betoog voor betere pensioencommunicatie of verhoging van het pensioenbewustzijn? Wint het essay waarin opgeroepen wordt tot meer transparantie in de pensioenadministratie? Of sleept het pleidooi voor een andere invulling van solidariteit de prijs in de wacht?

Eigen mening ontwikkelen, duidelijk verwoorden
De Leergang Collectieve Pensioenen van SPO leidt op tot Pensioenspecialist collectieve pensioenen. Het schrijven van het essay is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het spoort de cursisten aan om zich te verdiepen in een onderwerp, een eigen mening te vormen en daar in heldere taal een goede notitie over te schrijven. Opvallend is dat bijna alle genomineerden – ieder op hun eigen manier - effectieve pensioencommunicatie en pensioenbewustzijn in het essay betrekken. Onderwerpen die deze lichting pensioenuitvoerders duidelijk hoog in het vaandel hebben staan. 

Maak kennis met de genomineerden
Een deskundige vakjury zal de zes genomineerde essays beoordelen op onder meer visie, originaliteit, onderbouwing en leesbaarheid. De uiteindelijke winnaar mag genieten van een geheel verzorgd weekendje weg en wordt in het komende nummer van SPOtlight, het magazine van SPO, volop in de kijker gezet. Benieuwd naar wat de genomineerden te melden hebben? Klik dan verder voor een korte kennismaking.

De zes genomineerden voor de SPO Essayprijs

  • Dianne ten Holder-Derksen (Syntrus Achmea): 
   Essay: Pensioenbewustzijn en de rol van de overheid
    
   “Ik wist wel dat dit probleem speelde, maar het schrijven van het essay heeft mij met de neus op de feiten gedrukt over de ernst van de zaak en hoe groot de financiële gevolgen zijn.”
    
  • Diana Kwok (Cordares): 
   Essay: Solidariteit maar dan anders!
   “De opgelopen solidariteitsdruk geeft het risico dat toekomstige generaties niet meer mee willen doen.”
    
  • Jan van der Laan (Cordares):
   Essay: Pensioenadministratie 2.0
    
   “Toekomstige investeringen in pensioenadministraties moeten zich vooral richten op het ontdekken van fouten, in plaats van het voorkomen van fouten.” 
    
  • Chris Roosendaal (AZL):
   Essay: Uniform communiceren, waar liggen de uitdagingen?
   “Mijn telefoonrekening kan ik online nakijken. Waarom geldt dit niet voor het UPO?”
    
  • Bas Rozeman (AZL)
   Essay: De jeugd van tegenwoordig, gepensioneerden van later
   “Uit onderzoek blijkt dat jongeren die pensioenbewust zijn, gelukkiger zijn dan leeftijdsgenoten die dat niet zijn.”
    
  • Angela Steenhuis (TKP)
   Essay: Pensioenbewustzijn
   “Laten we proberen de jeugd meer te betrekken bij het pensioenstelsel. Dat is van belang voor hun eigen oudedagsvoorziening. Het zal ook een positief effect hebben op de bestendigheid van het pensioenstelsel.”

Lees meer over de genomineerden

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers