header

Bestuurders met zelfvertrouwen aan het stuur

De juiste kennis hebben én toepassen

Dit najaar zet SPO de nieuwe norm met de onderwijskundige aanpak van het leertraject Geschikt worden op niveau A. Het resultaat? Bestuurders met zelfvertrouwen die actief aan het stuur zitten. Een aanpak die naadloos aansluit op de Guidance ‘Normenkader beleggingskennis’ van DNB.

SPO heeft de Module Financiële deskundigheidsgebieden en de Module Financieel Risicomanagement op A-niveau op inhoud én in opzet aangepast. De nieuwe onderwijskundige aanpak richt zich op het vergroten van kennis als bagage, maar vooral op het kweken van zelfvertrouwen in eigen kunnen, zodat u als bestuurder countervailing power kunt uitoefenen. De juiste kennis hebben is een voorwaarde; countervailing power uitoefenen moet u ook durven. Het gaat erom wat u met de kennis doet, hoe u deze toepast.

Meer zelfvertrouwen

Door een combinatie van theorie en intensief oefenen met de materie verwerft u meer zelfvertrouwen. De theorie wordt in overzichtelijke leerblokken aangeboden in de online leeromgeving. Met behulp van een nieuwe tool, de memotrainer, ontvangen deelnemers aan deze modules met regelmaat vragen over de stof. Afhankelijk van de antwoorden wordt de volgende memotrainer samengesteld. De herhaling en de toetsing zorgen voor een betere retentie van de leerstof.

Nieuwe beleggingsgame

In het praktijkgedeelte van de modules wordt met verschillende werkvormen gewerkt. Het leren denken in belangen en scenario’s, het nemen van uw rol in het beleggingsproces en de relaties tussen keuzes en resultaten komen aan bod. Een nieuw onderdeel is de beleggingsgame, ontwikkeld door SPO in samenwerking met Cardano. In korte tijd oefent u met materie die jarenlange keuzes nabootst.

In oktober 2017 startte de eerste module op niveau A op deze nieuwe manier. Vanaf januari 2018 starten ook de Module Vermogensbeheer en beleggingsbeleid op B-niveau met deze aanpak.

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers