header

Bekijk hier de nieuwste kennisupdates

  • Kennisupdate Verslaggeving: vele ontwikkelingen zijn het vermelden waard. Van wijzigingen in het verslaggevingsrecht tot het nieuwe ftk en kostentransparantie.
  • Kennisupdate Indexatiedepots: in het nieuwe ftk zijn regels opgenomen over het spreiden van kortingen en het verlenen van indexatie. De combinatie van beide regels zorgt voor een zeker intergenerationeel evenwicht.
  • Kennisupdate Beleggen in de Nederlandse economie: pensioenfondsen zijn voldoende gemotiveerd om (meer) te beleggen in Nederland. Wat zijn de mogelijkheden? De beleggingsproposities die het NLII ontwikkelt, brengen vraag en aanbod van financiering bij elkaar en passen in de portefeuille van een pensioenfonds.  
     
  • Kennisupdate Nieuwe EU-richtlijn IORPII: een herziening van de huidige EU-richtlijn lijkt weinig gevolgen te hebben voor deelnemers van Nederlandse pensioenen. Hoewel verschillende (social) media het tegendeel beweerden, worden de Nederlandse pensioenrechten en - aanspraken niet aangetast door de IORPII en de Europese Unie krijgt niet meer te zeggen over Nederlandse pensioenen.

     

 

 

Lees meer over: Governance

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers