header

Beheersen (operationele) IT-risico's

Informatiebeveiliging en cyberrisico

DNB stelde technologische vernieuwing vast als één van de speerpunten voor 2018. Een aandachtspunt voor de pensioensector dat onder meer tot uiting komt in informatiebeveiliging en cyberrisico. 

Een robuust digitaal administratiesysteem is essentieel voor pensioenfondsen. In het geval van gebrekkige of verouderde systemen bestaat het risico dat informatie niet digitaal toegankelijk is voor deelnemers of onvoldoende beschermd is tegen bijvoorbeeld identiteitsfraude en cybercriminaliteit. 

SPO helpt invulling te geven aan dit thema met het programma 'IT-risicomanagement en IT-trends'. Het programma is een verdere verdieping (niveau B-plus) op de Module Risicomanagement & uitbesteding op niveau B en bestaat uit meerdere onderdelen: Grip op IT-risico's eigen pensioenfonds en IT-trends en IT-innovaties in relatie tot eigen fonds.

Het programma helpt pensioenfondsbestuurders en (mede)beleidsbepalers inzicht te krijgen in het beheersen van operationele en IT-risico's en visie en strategie te ontwikkelen op het inzetten van IT in brede zin, waarmee u ook op dit deskundigheidsgebied permanent geschikt blijft.

Lees hier meer informatie over het programma IT-risicomanagement en IT-trends of kijk op www.spo.nl/IT.

 

Lees meer over: Governance Maatwerk DNB

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers