header

APF als passende oplossing?

Overweegt u een overstap naar een APF? Voordat u een goede afweging kunt maken, komt er nogal wat op u af. SPO helpt u met het in kaart brengen van de voor- en nadelen. Praktijkdeskundigen geven u in een eendaags programma antwoord op tal van vragen en u krijgt handvatten aangereikt voor een eventuele vervolgstap. 

Afwegingen bij een overstap

In het programma 'APF als passende oplossing?' vertellen deskundigen u over de voors en tegens van een APF. Hoe zit het governancemodel van een APF in elkaar? Waarop heeft u straks nog invloed? Hoe werken collectiviteitkringen en hoe doorgrondt u de financiële opzet?

Na het volgen van dit programma kunt u de strategische positie van uw fonds en de alternatieven die u heeft voor het uitvoeren van de pensioenregeling goed tegen elkaar afwegen. U begrijpt de voor- en nadelen van een APF voor deelnemers, gepensioneerden en werkgevers ten opzichte van de huidige uitvoeringsovereenkomst. Ook kunt u de impact van een overgang naar een APF op de korte en de lange termijn beter overzien, zowel voor de inhoud van de pensioenregeling als de uitvoering daarvan.
Lees meer over 'APF als passende oplossing?' en interesse aangeven


Over APF

In het huidige veranderende pensioenlandschap buigen pensioenfondsbesturen zich steeds vaker over de vraag of het in stand houden van het eigen fonds nog mogelijk of wenselijk is. Sinds begin 2016 heeft het Nederlandse pensioenlandschap er een nieuw type pensioenfonds bij: het Algemeen Pensioenfonds (APF). Het APF biedt een mogelijke oplossing voor de toekomst van de pensioenuitvoering voor ondernemingspensioenfondsen, beroepspensioenfondsen, niet-verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en werkgevers met een direct verzekerde regeling. Een APF mag meerdere pensioenregelingen uitvoeren waarvoor het afgescheiden vermogens mag aanhouden. Verschillende verzekeraars en pensioenuitvoerders zijn bezig met het ontwikkelen van dit nieuwe type pensioenfonds.

 

Onze Cases

Lees de ervaringen van onze klanten

Bekijk onze cases

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers