header examens

Erkend diploma

U volgt een pensioenopleiding omdat u bepaalde kennis en vaardigheden nodig hebt om een functie in de pensioensector goed te kunnen uitvoeren. De opleidingen voor pensioenprofessionals van SPO worden afgesloten met een officieel examen. Wie het examen voldoende maakt, ontvangt het bijbehorende diploma en toont daarmee aan over die kennis en vaardigheden te beschikken.

Beroepsprofielen

De diploma’s van SPO sluiten aan bij de beroepsprofielen die breed in de pensioensector worden gebruikt. De diploma’s vermelden dus niet de opleiding die is gevolgd, maar het beroepsprofiel waarvoor men is opgeleid. Wie bijvoorbeeld de Leergang Collectieve Pensioenen volgde en het bijbehorende examen voldoende maakte, ontvangt het diploma Pensioenspecialist collectieve pensioenen.

Helderheid over deskundigheid

Hiermee is in één oogopslag voor de hele pensioensector duidelijk over welke deskundigheid iemand beschikt en op welk niveau hij of zij kan functioneren. SPO wil op deze manier een bijdrage leveren aan de transparantie over deskundigheid.

Houdbaarheid diploma

Wat is een diploma nog waard in een pensioenwereld die zo sterk in verandering is? Hoe zorgt u ervoor dat pensioenprofessionals op alle niveaus aantoonbaar over de juiste deskundigheid blijven beschikken?

Lees verder