header examens

Op 22 februari 2014 hebben 297 examenkandidaten hun examenresultaat ontvangen. De examens vonden op 8 januari 2014 plaats in Nieuwegein, Groningen en Heerlen. De kandidaten hebben daar laten zien wat ze hebben geleerd in de Opleiding Collectieve Pensioenen en in de Leergang Collectieve Pensioenen. De resultaten waren –in vergelijking met voorgaande examens- erg goed. SPO heeft aan maar liefst 246 kandidaten het diploma toegekend. Dat is een slagingspercentage van maar liefst 83%. We feliciteren de geslaagde examenkandidaten van harte met hun resultaat!

Examen Medewerker collectieve pensioenen
De Opleiding Collectieve Pensioenen wordt afgesloten met het examen Medewerker collectieve pensioenen. Het examen bestaat uit 2 onderdelen: een schriftelijk examen en een praktijkopdracht. 146 kandidaten hebben deelgenomen aan het examen en aan 125 kandidaten is het diploma toegekend. Het hoogst behaalde cijfer was een 9,2 voor het schriftelijk examen en een 9,0 voor de praktijkopdracht.

Examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen
De Leergang collectieve pensioenen is afgesloten met het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen. De 2 onderdelen van dit examen zijn een schriftelijk examen en het schrijven van een essay. 151 kandidaten hebben deelgenomen aan het examen en aan 121 kandidaten is het diploma toegekend. Het hoogst behaalde cijfer was een 8,3 voor het schriftelijk examen en een 8,8 voor het essay.