header examens

Praktijkopdracht Medewerker collectieve pensioenen

Het maken van een praktijkopdracht is één van de twee exameneisen van het examen Medewerker collectieve pensioenen. Een praktijkopdracht is een uitgebreide praktijksituatie waarin u pensioenvragen en pensioenberekeningen moet maken voor een (fictieve) deelnemer aan een pensioenregeling. U laat in deze opdracht zien dat u de behandelde lesstof in een praktijksituatie kunt toepassen, berekenen en uitwerken. De praktijkopdracht bestaat uit een brief aan een deelnemer, samen met een uitgebreide bijlage waarin u de berekeningen maakt. 

Het cijfer voor de praktijkopdracht telt voor 20 procent mee in het eindresultaat. De tijdsbesteding voor het maken van de praktijkopdracht schatten wij op minimaal 20 uur.

U ontvangt de praktijkopdracht van de docent aan het begin van de Opleiding Collectieve Pensioenen. In de opleiding komen de onderwerpen aan de orde die ook voorkomen in de praktijkopdracht.

De andere exameneis van het examen voor Medewerker collectieve pensioenen is het maken van een schriftelijk examen. Voor beide examenonderdelen – zowel voor het schriftelijk examen als voor de praktijkopdracht – moet u zich apart inschrijven. Na uw inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging. Twee weken voor het schriftelijk examen ontvangt u de uitnodiging. De kosten van het examen zijn niet inbegrepen in de prijs van de opleiding. U ontvangt een aparte factuur voor het examen. 

Data, locaties en prijzen

Praktijkopdracht Medewerker collectieve pensioenen
Op 9 juli 2020 om 09:00 voor €150

  • Inbegrepen: Praktijkopdracht Medewerker collectieve pensioenen

Praktijkopdracht Medewerker collectieve pensioenen
Op 14 januari 2021 om 09:00 voor €150

  • Inbegrepen: Praktijkopdracht Medewerker collectieve pensioenen

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een praktijkopdracht

Over de examens bij SPO

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies om het juiste examen of toets te vinden? Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u terug.

Contact