header examens

Essay Pensioenspecialist collectieve pensioenen

U sluit de leergang af met het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een schriftelijk examen en het schrijven van een essay over een actueel pensioenonderwerp. 

Het schrijven van een essay is de tweede exameneis van het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen. Met het schrijven van een essay wil SPO u uitdagen en stimuleren om over een actueel pensioenonderwerp na te denken en uw mening over dit onderwerp beargumenteerd te beschrijven.

Het cijfer voor het essay telt voor 30 procent mee in het eindcijfer.

Een essay is een tekst waarin u een betoog houdt over een actueel pensioenonderwerp. Onderbouwd met argumenten geeft u uw eigen mening over het onderwerp. Uw mening moet nadrukkelijk in het essay naar voren komen; alleen een beschrijving van het gekozen onderwerp is niet voldoende. U kunt een voorbeeldessay (pdf) downloaden om een indruk te krijgen van wat wij van u verwachten.

De andere exameneis van het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen is het maken van een schriftelijk examen. Voor beide examenonderdelen moet u zich apart inschrijven. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging. Twee weken voor het schriftelijk examen ontvangt u de uitnodiging.

Als u het examen succesvol afrondt, ontvangt u het diploma Pensioenspecialist collectieve pensioenen. U slaagt voor het examen als uw eindcijfer een 5,5 of hoger is en u beide examenonderdelen afsluit met tenminste een 5,0.

De SPO Essayprijs voor extra motivatie
Met uw essay dingt u mee naar de SPO Essayprijs. Een vakjury van (bekende) pensioenprofessionals kiest jaarlijks een winnend essay. Schrijft u het beste essay? Dan bent u winnaar van de jaarlijkse SPO Essayprijs. Uw essay verschijnt via de mediakanalen van SPO.

Data, locaties en prijzen

Essay Pensioenspecialist collectieve pensioenen
Op 18 december 2019 om 09:00 voor €245

  • Inbegrepen: Essay Pensioenspecialist collectieve pensioenen

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een essay.

Elk jaar reikt SPO de Essayprijs uit aan degene die het beste essay van het jaar schrijft.

 

Over de examens bij SPO

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies om het juiste examen of toets te vinden? Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u terug.

Contact