header examens

Essay en presentatie Adviseur collectieve pensioenen

U sluit de leergang af met het examen Adviseur collectieve pensioenen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een schriftelijk examen en het schrijven en presenteren van een essay over een actueel pensioenonderwerp. Het cijfer voor het essay en de presentatie telt voor 40 procent mee in het eindcijfer.

Met het schrijven van een essay wil SPO u uitdagen en stimuleren om over een actueel pensioenonderwerp na te denken en uw mening over dit onderwerp beargumenteerd te beschrijven. 

Een essay is een tekst waarin u een betoog houdt over een actueel pensioenonderwerp. Onderbouwd met argumenten geeft u uw eigen mening over het onderwerp. Uw mening moet nadrukkelijk in het essay naar voren komen; alleen een beschrijving van het gekozen onderwerp is niet voldoende. U kunt een voorbeeldessay (pdf) downloaden om een indruk te krijgen van wat wij van u verwachten.

Met het presenteren van uw essay oefent u met het overbrengen van de opgedane kennis aan een groep. In uw dagelijks werk staat u ongetwijfeld wel eens voor deze uitdaging. Twee deskundigen beoordelen uw presentatie.

SPO Essayprijs
Met uw essay dingt u mee naar de SPO Essayprijs. Een vakjury van bekende pensioenprofessionals kiest een winnend essay. Schrijft u het beste essay? Dan bent u winnaar van de jaarlijkse SPO Essayprijs. Uw essay verschijnt via de mediakanalen van SPO.

Het schrijven en presenteren van een essay is de tweede exameneis van het examen Adviseur collectieve pensioenen. Het andere examenonderdeel van het examen Adviseur collectieve pensioenen is het maken van een schriftelijk examen. Voor beide onderdelen moet u zich apart inschrijven

Data, locaties en prijzen

Essay Adviseur collectieve pensioenen

Essay Adviseur collectieve pensioenen
Op 13 februari 2020 om 09:00 voor €505

  • Inbegrepen: Essay en presentatie Adviseur Collectieve Pensioenen

Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een essay:

Over de examens bij SPO

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies om het juiste examen of toets te vinden? Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u terug.

Contact