header examens

Beleidsnotitie examen Senior adviseur collectieve pensioenen

U sluit de Masterclass Adviseur Collectieve Pensioenen af met het examen Senior adviseur collectieve pensioenen. Dit examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het uitwerken en presenteren van een integratiecase in groepsverband tijdens de opleiding 
  • het schrijven van een beleidsnotitie over een pensioenonderwerp naar keuze
Beide examenonderdelen zijn inbegrepen in de opleiding.

Weging van de examenonderdelen

Het cijfer voor de integratiecase telt voor 50 procent mee voor het eindresultaat. Ook de beleidsnotitie telt voor 50 procent mee. Als u beide onderdelen voldoende afrondt, ontvangt u het diploma Senior adviseur collectieve pensioenen.

Data, locaties en prijzen

Beleidsnotitie examen Senior adviseur collectieve pensioenen

Beleidsnotitie

Het schrijven van een beleidsnotitie is een belangrijk onderdeel van het examen Senior adviseur collectieve pensioenen. Als senior adviseur moet u immers vaak schriftelijk uw adviezen op het gebied van pensioenen aan anderen overbrengen. Het schrijven van een beleidsnotitie stelt u in staat om deze vaardigheid te ontwikkelen. Door het schrijfproces – denken, schrijven en formuleren – kunt u uw nieuw opgedane kennis, opvattingen en verbanden tonen en tot nieuwe kennis komen. U heeft de kans te laten zien wat u kunt.

U kiest zelf een onderwerp dat uw belangstelling heeft. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, krijgt u een begeleider toegewezen door SPO. Deze begeleider ondersteunt u bij het schrijven van uw beleidsnotitie. Uiteraard heeft uw begeleider expertise op het gebied van het onderwerp van uw beleidsnotitie.

Over de examens bij SPO

Advies nodig?

E-mailadres:
info@spo.nl
Telefoon:
(070) 427 66 55

Wilt u persoonlijk advies om het juiste examen of toets te vinden? Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u terug.

Contact