header

De pensioensector in 2041

SPO bestaat 25 jaar. Ons jubileumjaar startte met een verrassende voorspelling uit het verleden. Waarin één ding duidelijk werd: verandering is de enige constanteDat geldt ook voor het speelveld waarin pensioenfondsen en pensioenuitvoerders opereren. SPO helpt de pensioensector met programma's die bijdragen aan een wendbare, weerbare en behendige organisatie. 

Hoe regelen we onze oude dag in 2041?

Laten we eens 25 jaar vooruitblikken naar de toekomst van de pensioensector. Mark de Wijs, directeur van SPO, doet vast een voorzet in deze brief. Met een kwinkslag. Want wat hij vandaag schrijft, werkt over 25 jaar geheid op de lachspieren.

Voorspel samen met ons de toekomst van het pensioensector en laat hieronder uw reactie achter. Al dan niet met een knipoog. We zijn benieuwd naar uw ideeën en verwachtingen en leggen u de komende weken een aantal stellingen voor. Aan het eind van het jubileumjaar sturen we de voorspellingen de toekomst in. Om in 2041 met een glimlach te kunnen terugblikken.

Met uw inzending maakt u kans op een Veerkracht-scan waarmee u uw toekomstbestendigheid kunt vaststellen. U meet hoe goed u in staat bent om te leren van ervaringen en om te gaan met veranderende omstandigheden.

Beslissers van vandaag en morgen over de wereld in 2041

Kijk je anders naar de toekomst als je al een hele tijd meedraait dan wanneer je 'net komt kijken'? De komende maanden legt SPO de beslissers en beleidsbepalers van vandaag én die van de toekomst een korte serie vragen voor over de oudedagsvoorziening in 2041. Wat zijn de overeenkomsten? En wat de verschillen? U leest het binnenkort op onze website.

Onze oude dag in 2041

Afbeelding    

Voorspel samen met ons de toekomst van de pensioensector.

Reageer op 'Werken tot je 74ste'

Jubileumfeuilleton

Zin in de toekomst

"Agility is in de pensioensector maar dun gezaaid," aldus hoogleraar Corporate Governance Steven Schuit. En dat terwijl de toekomst al is begonnen.

Lees het interview