header

Transitie medewerkers naar APF

Met gerichte investering in opleiding goed beslagen ten ijs

Een grote verzekeraar richt in 2016 een Algemeen Pensioenfonds (APF) op. De bestaande collectieve verzekerde regelingen die de verzekeraar nu aanbiedt, worden op termijn allemaal in het nieuwe APF ondergebracht. Ook alle toekomstige pensioenproducten van het bedrijf komen onder de paraplu van het APF terecht. De medewerkers die zich nu met de distributie van pensioenproducten bezighouden, gaan straks werken voor het nieuwe APF.

Samen met SPO biedt deze verzekeraar haar medewerkers een opleidingstraject aan dat ze ondersteunt bij deze transitie. De medewerkers leren de huidige pensioenmarkt doorgronden en leren de verschillen kennen tussen een pensioenregeling bij een verzekeraar en een regeling bij een pensioenfonds. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar aspecten die de regeling zelf betreffen. Ook zaken als de governance van een pensioenfonds en financiële aspecten als de ABTN en het FTK komen in het opleidingstraject aan de orde.

Zo komen de medewerkers straks goed beslagen ten ijs, klaar voor de toekomst. En de verzekeraar investeert gericht in vakbekwaamheid van bestaande medewerkers, waardoor kennis en ervaring voor de organisatie behouden blijven en versterkt worden. Juist tijdens een grote transitie is dat van belang. 

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers

Wilt u met ons in gesprek over de ontwikkeling van geschiktheid en vakbekwaamheid?

Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u op een voor u geschikt moment. 
Of stuur ons een e-mail: info@spo.nl